Ľubomír Hudačko Rôzne

Sú jedny z najlepších súprav: Železnice sa chvália, že v Prešovskom kraji jazdia Pantery

Na linkách v Prešovskom a Košickom kraji nasadzujú moderné elektrické nízkopodlažné jednotky Panter, vyrobené v rokoch 2021 – 2022.

Ilustračný obrázok k článku Sú jedny z najlepších súprav: Železnice sa chvália, že v Prešovskom kraji jazdia Pantery
Zdroj: TASR/Erika Ďurčová

„Na východe jazdia jedny z najlepších súprav aké máme. Preverili sme ich okom kamery aj osobne,“ znie v príspevku od Železničnej spoločnosti Slovensko, ktorá sa tým pochválila na sociálnej sieti.

Na linkách v Prešovskom a Košickom kraji nasadzujú moderné elektrické nízkopodlažné jednotky Panter, vyrobené v rokoch 2021 – 2022.

Na akej linke jazdia

„Stretnete ich najmä na linke (Lipany) Prešov – Košice – Čierna n. Tisou,“ doplňujú zo ZSSK. V diskusii sa však strhla kritika s tým, prečo boli nasadené takto neskoro a či nemal príspevok obsahovať slovo skôr „konečne“.

„Na východ sme za posledné roky dodali neporovnateľne viac nových a zmodernizovaných vozidiel, ako v iných regiónoch,“ tvrdí ZSSK.

Prvé v depe v Humennom

Prvé moderné dieselmotorové jednotky boli podľa ZSSK dodané do depa v Humennom a jazdili na tratiach do Prešova, Košíc, Stakčína a Medzilaboriec.

„Nehovoriac o desiatkach moderných vozňov, zabezpečených prostredníctvom eurofondov, ktoré sa napríklad v Bratislave veľmi čerpať nedajú,“ dodali železnice.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM