Milan Jusko Krimi

Štyria zranení: Vodič si vypil, zastavil ho strom

Na sobotňajšiu noc nebudú radi spomínať štyria mladí ľudia z okresu Prešov. Na ceste medzi obcami Kokošovce a Dulová Ves došlo v sobotu v noci k dopravnej nehode, pri ktorej všetci utrpeli zranenia.

V čase okolo 01:35 h viedol 24 ročný Prešovčan v smere od Dulovej Vsi na Kokošovce osobné auto Daewoo Matiz. Približne 200 m pred obcou Kokošovce vodič nezvládol riadenie, zišiel z cesty vpravo a narazil do stromu vedľa cesty.

Pri nehode utrpel vodič zranenia s dobou liečenia asi 4 týždne, 16 ročná spolujazdkyňa utrpela zranenia s dobou liečenia viac ako 6 týždňov, 22 ročný spolujazdec utrpel zranenia s dobo liečenia asi 14 dní a 24 ročný spolujazdec utrpel zranenia s dobou liečenia asi 7 dní. Dychová skúška na alkohol bola u vodiča pozitívna s nameranou hodnotou 1,15 mg/l etanolu na liter vydychovaného vzduchu. Lustráciou v evidencii vodičov policajti zároveň zistili, že vodič má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá. Na vozidle vznikla škoda najmenej 3 000.- €.

Prešovský vyšetrovateľ obvinil vodiča z prečinov ublíženia na zdraví, ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a marenia výkonu úradného rozhodnutia. Po vykonaní procesných úkonov bol vodič umiestnený do cely policajného zaistenia a zároveň bol naňho spracovaný podnet na podanie návrhu na jeho vzatie do väzby.

Aby toho nebolo málo, na tom istom úseku cesty zastavili policajti ani nie po hodine a pol od nehody ďalšieho vodiča, ktorý viedol auto pod vplyvom alkoholu. 29 ročný Prešovčan viedol v čase okolo 3:00 h v smere od obce Kokošovce na obec Dulovú Ves osobné auto Škoda Felícia. Pri cestnej kontrole podrobili policajti vodiča dychovej skúške na alkohol, pričom táto bola pozitívna, s nameranou hodnotou 1,23 mg/l miligramov etanolu na liter vydychovaného vzduchu. Policajti vodiča zadržali, predviedli na policajné oddelenie a po vznesení obvinenia bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

prešov24/KRPZ

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM