Ľubomír Hudačko Šport

Štvrtý pokus hádzanárov Prešova o Ligu majstrov: Tréner Tatrana má s Bielorusmi nevybavené účty!

Deň D pre prešovských hádzanárov je tu! Úradujúceho majstra Tatran Prešov čaká boj o postup do prestížnej Ligy majstrov, súperom mu najprv srbská Vojvodina Novi Sad. Koňare majú za sebou tri neúspešné pokusy, tréner má navyše s bieloruskou hádzanou nevybavené účty...

Ilustračný obrázok k článku Štvrtý pokus hádzanárov Prešova o Ligu majstrov: Tréner Tatrana má s Bielorusmi nevybavené účty!
Zdroj: TASR

Na prvý dudel nastúpi Tatran najskôr v sobotu o 15.00 v semi­finále 1. kvalifikačného turnaja proti srbskej Vojvodine Novi Sad.

Najväčšia slabina sa nedá celkom odstrániť

Víťazi budú hrať v nedeľu finále, zdolané tímy sa stretnú v súboji o tretiu priečku. Šarišania majú za sebou tri neúspešné pokusy o LM, čaká ich štvrtý. Aktuálny pokus absolvujú Šarišania pod vedením Petra Dávida. Jeho zverenci majú v nohách náročnú prípravu a tiež dva súťažné zápasy SEHA GSS League, v ktorých sa ešte ukázali nedostatky slovenského šampióna.

„Žiaľ, naša najväčšia slabina sa nedá momentálne úplne odstrániť. V Skopje s Metalurgom a aj doma s Veszprémom (28:34 resp. 29:32) sme doplatili na úzku lavičku. Od nej by sme potrebovali väčšiu pomoc, lenže tá nedokázala plnohodnotne nahradiť zranené opory. Dlhodobých maródov Pekára, Tomáša Urbana, Verkiča. Tiež Kopča, Sadového.“

Tréner má nevybavené účty

Kopčo ale napokon do Brestu odcestoval, hoci na obe stretnutia asi použiteľný nebude. Starosti má aj Sadovyj, ktorý to proti Veszprému skúsil, ale po skončení duelu znova hlásil problémy s lýtkovým svalom. Pri neúčasti brankára Svetislava Verkiča sa slovenský majster musí v Breste spoliehať predovšetkým na pohodu a kvality Jakuba Krupu. Tomu bude sekundovať mladý Matej Vernarský, ktorý má ale menšie problémy s rukou.

Preto bude v nevyhnutnom prípade pripravený postaviť sa medzi žrde 43-ročný tréner brankárov Maroš Kolpak, ktorého tatranci napísali na súpisku. Cieľ v Bielorusku je jasný: „Chceme postúpiť,“ dodal tréner Dávid. Znamená to zdolať najprv Vojvodinu, potom aj finálového súpera. Podľa papierových predpokladov by ním mať byť domáci Brest. „Ja mám s bieloruskou hádzanou nevybavené účty. V roku 2012 pripravila slovenskú reprezentáciu, ktorú som viedol, o postup na majstrovstvá sveta. Rozhodol jediný gól. Je im teda čo vracať,“ dodal kouč. Do Ligy majstrov ide iba víťaz, zvyšné tímy ešte dostanú šancu v Pohári EHF.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM