Andrea Mesarčíková Rôzne

Študenti SŠ prihlásili do súťaže powerpointových prezentácií 62 prác

Dovedna 62 powerpointových prezentácií študentov stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti prešovskej regionálnej samosprávy, ktoré predstavujú najzaujímavejšie miesta Prešovského kraja a Európskej únie, posudzovala odborná porota súťaže 10 NAJ.

Do prvého kola verejnej ankety vybrala 22 projektov, ktorým obyvatelia môžu do 11. augusta odovzdať svoj hlas a desať najlepších posunúť do finálového hlasovania.
Hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Veronika Fitzeková informovala TASR, že súťaž PSK vyhlásil v apríli tohto roka s cieľom podporiť lokálpatriotizmus, spoznávať Európsku úniu a trénovať počítačové zručnosti. Najlepšie práce sú zverejnené na webovej stránke VÚC a verejnosť môže za ne hlasovať prostredníctvom internetu. Tie najlepšie, ktoré postúpia do finále, budú prezentované počas Týždňa európskych miest a regiónov Open Days v Bruseli začiatkom októbra a rovnako aj v rámci Dňa otvorených dverí na Úrade PSK.
Najaktívnejší boli študenti zo Strednej priemyselnej školy v Bardejove, Pedagogickej a sociálnej akadémie v Prešove, Gymnázia v Lipanoch a Spojenej školy vo Svidníku. O tom, ktoré sa dostali do semifinále, rozhodla sedemčlenná komisia.
„Hodnotili sme predovšetkým stanovené podmienky, teda či účastníci skutočne predstavili päť miest z kraja a päť miest z únie, či okrem slovenčiny pripravili aj cudzojazyčnú verziu, ako sa popasovali s autorskými právami a v neposlednom rade sme prihliadali na originalitu a kreativitu. Čakali sme od študentov nové, neošúchané pohľady. Niektorým sa to naozaj podarilo," zhodnotila prihlásené práce vedúca Zastúpenia PSK v Bruseli a členka poroty Natália Tarasovová.
Podľa zaslaných prezentácií sú žiaci v kraji hrdí najmä na historické pamiatky – hrady, mestá, Vysoké Tatry, z EÚ viedlo koloseum, Eiffelova veža, Stonehenge, prípade Alpy.
Autori najlepších prezentácií získajú aj zaujímavé ceny, ktorými sú napríklad návšteva Bruselu, týždenný pobyt vo Vysokých Tatrách alebo vecné ceny.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM