Michala Halásová Správy

Študenti prišli, maturita sa však nekonala. Pre kalamitu...

Poveternostné podmienky dnes poriadne skomplikovali situáciu aj na stredných školách. Najhoršia situácia je v Kežmarku, kde je dnes zatvorených všetkých päť škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK.

Študenti sa dnes nedostali ani do Čaklova na tamojšiu Spojenú školu a zatvorené je aj Gymnázium vo Vranove nad Topľou.

Paradoxná situácia naopak nastala v Prešove na Spojenej škole Tarasa Ševčenka s vyučovacím jazykom ukrajinským. Hoci písomné maturity všetky školy ukončili včera, práve tu sa dnes mala konať maturita z ukrajinského jazyka. Všetci žiaci sa napriek nepriaznivému počasiu dostavili na plánovanú maturitnú skúšku. Ministerstvo školstva ju však presunulo na pondelok 18. marca.

V dnešný deň zostali zatvorené i dva hrady v pôsobnosti krajskej samosprávy. Hrad Kežmarok je dnes pre verejnosť zatvorený a rovnaká situácia je i v Starej Ľubovni. „Hoci ráno sa naši pracovníci do expozícií skanzenu i hradu prebrodili, návštevníci by sa museli vyzbrojiť lopatami a dobrou kondíciou, aby sa k nám dnes dostali,“ zažartoval riaditeľ Ľubovnianskeho múzea Dalibor Mikulík.

Situácia na cestách celého Prešovského kraja je mimoriadne nepriaznivá. Hoci cestári nasadili všetku techniku, v kraji je neprejazdných 16 úsekov ciest. Správa a údržba ciest PSK odporúča vodičom, aby vyšli na cesty len v najnevyhnut­nejších prípadoch.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM