Ľubomír Hudačko Rôzne

Študenti Prešovskej univerzity organizujú zbierku na pomoc Ukrajine: Akým spôsobom sa môžeme pridať?

Študenti druhého a tretieho ročníka odboru animácia voľnočasových aktivít Gréckokatolíckej teologickej fakulty Prešovskej univerzity v Prešove zorganizovali zbierku na pomoc Ukrajine. V rámci nej chcú našim východným susedom pomôcť a nezatvárať tak oči pred ich potrebami.

Ilustračný obrázok k článku Študenti Prešovskej univerzity organizujú zbierku na pomoc Ukrajine: Akým spôsobom sa môžeme pridať?
Zdroj: TASR

Oblečením, posteľnou bielizňou, obväzmi, hygienickými potrebami či spacími vakmi chcú inšpirovať aj ďalších k pomoci.

„Zároveň chceme poukázať na prepojenie akademickej pôdy s reálnym svetom a pomocou pre tých, ktorí sú na to odkázaní. Často sa totiž vysokým školám vyčíta, že existujú len vo svete teórie, a že nie je cítiť pridanú hodnotu vzdelávania. Táto aktivita má byť opakom a vyvrátením týchto tvrdení. Študenti tejto fakulty koncom minulého roka zorganizovali podobnú zbierku pre ľudí postihnutých sklerózou multiplex, kedy v uliciach Prešova vyzbierali finančnú čiastku 2200 eur,“ uviedol pedagóg Gabriel Paľa, pod vedením ktorého študenti zbierku zorganizovali.

Darcovia môžu svoje dary prinášať na GTF PU do konca apríla, najlepšie v stredu od 11.30 do 14.00, vo štvrtok od 10.00 do 13.00 alebo v sobotu od 9.00 do 11.00. Ak im tento čas nevyhovuje, môžu svoje dary odovzdať na vrátnici fakulty. Zbierka sa uskutoční aj v Košiciach. Partnermi projektu Od nás pre vás sú Slovenský Červený kríž, Gréckokatolícke arcibiskupstvo v Prešove a Košické arcibiskupstvo v Košiciach.

Čítajte viac:

Strháva na seba všetky pohľady: Po prešovskom gymnáziu sa prechádza žiak preoblečený za Štúra!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM