Aktualizované Správy

Stromček v Prešove rozsvietili o niečo neskôr: Deti však potešil Mikuláš v centre mesta

Býva zvykom, že v Prešove vianočný stromček zasvieti na Deň sv. Mikuláša. Tak ako vlani však táto tradícia dala prednosť spomienke na tragédiu po výbuchu plynu.

Ilustračný obrázok k článku Stromček v Prešove rozsvietili o niečo neskôr: Deti však potešil Mikuláš v centre mesta
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Prešov sa rozsvietil vianočnými svetielkami už dnes, v pondelok. Navštívil ho tiež Mikuláš, ktorý deťom rozdal sladké prekvapenia.

Stromček a výzdoba

„Deň sv. Mikuláša tento rok pripadol na nedeľu 6. decembra 2020. Tento deň však patril spomienke na tragédiu výbuchu plynu v bytovom dome na Mukačevskej ulici, ktorá mesto Prešov zasiahla minulý rok. Stromček preto rozsvietime 7. decembra 2020 a spolu s ním sa prvýkrát v tomto roku rozžiari aj vianočná výzdoba v centre mesta,“ uviedla tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

K vianočnej výzdobe v Prešove patria tiež obľúbené zimné svietiace postavičky, snehuliaci a tučniaky, ktoré dotvárajú vianočnú výzdobu v Južnom parku a na pešej zóne.

„Prešovský vianočný stromček rozsvietia Mikuláš, anjel a čert, no namiesto tradičného zábavného programu na pódiu budú deťom rozdávať sladké prekvapenia popri prechádzaní centrom mesta,“ dodala Šitárová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM