Správy

Stredné školy v kraji hlásia PRUDKÝ nárast žiakov v izolácii: V ktorej ich je najviac?

Počet žiakov na dištančnom vzdelávaní v stredných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK sa oproti minulému týždňu zvýšil o viac ako 1000.

Ilustračný obrázok k článku Stredné školy v kraji hlásia PRUDKÝ nárast žiakov v izolácii: V ktorej ich je najviac?
Zdroj: Dnes24.sk

Počet žiakov na dištančnom vzdelávaní v stredných školách (SŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja (PSK) sa oproti minulému týždňu zvýšil o viac ako 1000.

Najviac žiakov v izolácii eviduje Spojená škola Juraja Henischa v Bardejove, žiadnych nemajú školy v okresoch Levoča a Stará Ľubovňa. Väčšinu z infikovaných klientov krajských zariadení sociálnych služieb (ZSS) hlási Domov sociálnych služieb (DSS) Legnava. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla tlačová hovorkyňa PSK Daša Jeleňová.

„V čiastočnej alebo úplnej karanténe je približne 125 tried SŠ, pričom v izolácii, respektíve na dištančnom vzdelávaní je 2991 žiakov a 104 zamestnancov župných stredných škôl,“ ozrejmila situáciu k pondelku (15. 11.) Jeleňová s tým, že prípady výskytu ochorenia COVID-19 eviduje kraj na 45 spomedzi 68 krajských SŠ.

Počty v karanténach

Pred týždňom (8. 11.) bolo na dištančnom vzdelávaní 1 832 žiakov na 49 SŠ.

„Najvyššie počty hlási Spojená škola Juraja Henischa v Bardejove, kde počet žiakov v karanténe je 491, Stredná priemyselná škola techniky a dizajnu v Poprade (188) a Stredná odborná škola technická Prešov škola (155),“ doplnila.

Spomedzi 37 prípadov ochorenia COVID-19, ktoré počas uplynulého týždňa PSK zaznamenal v krajských DSS, je v DSS Legnava 32. U zamestnancov zariadení klesol počet infikovaných oproti minulému týždňu zo 41 na 33.

Hl. foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy zo Slovenska:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM