Správy

Strava už bude zabezpečená aj pre zdravotníkov: Radnica je na testovanie pripravená

Mest Prešov odporúča, aby ste sa zúčastnili aj v druhom kole celoplošného projektu. Došlo aj k jednej zmene, týka sa časového rozpisu testovania.

Ilustračný obrázok k článku Strava už bude zabezpečená aj pre zdravotníkov: Radnica je na testovanie pripravená
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

V meste Prešov bude od 7.11.2020 do 8.11.2020 prebiehať druhé kolo celoplošného testovania na ochorenie Covid-19. Mesto Prešov o tom informuje na svojej webstránke.

Zmeny časov

Opäť bude pripravených 66 odberných miest, testovanie bude prebiehať v sobotu aj v nedeľu v čase od 8.00 hod. do 20.00 hod. s výnimkou prestávok, ktoré budú v čase od 12.00 hod. do 12.45 hod. a od 17.00 hod. do 17.30 hod.

„Odberné miesta si môžu časy prestávok upraviť vzhľadom na aktuálnu situáciu. Posledný výter v danom dni urobia zdravotníci už o 19.30 hod., aby stihli testy vyhodnotiť,“ vysvetlil hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Mesto podľa jeho slov ďalej odporúča, aby ste sa testovania zúčastnili na odbernom mieste – v okrsku, v ktorom ste boli voliť počas posledných volieb do NR SR.

Aj so stravou

„Celoplošné testovanie na základe poverenia vlády organizujú Ozbrojené sily SR a Ministerstvo obrany SR. Snažíme sa testovanie zabezpečiť tak, aby sme čo najviac ochránili zdravie ľudí. Testovanie bude prebiehať za prísnych epidemiologických opatrení a všetky miestnosti budú dezinfikované. Testujúci personál bude otestovaný vopred, ešte pred začiatkom akcie. Na dodržiavanie verejného poriadku budú dohliadať príslušníci mestskej polície,“ spresnil ďalej Tomek a dodal, že radnica doplní chýbajúce ochranné pomôcky vrátane rukavíc, overalov a štítov pre všetkých administratívnych pracovníkov a dobrovoľníkov počas oboch dní testovania.

„Okrem toho radnica zabezpečí teplú stravu pre všetkých zdravotníkov, administratívnych pracovníkov a dobrovoľníkov,“ dodal na záver hovorca. V prvom kole testovania totiž nie všetci zdravotníci stravu zabezpečenu mali.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM