Ľubomír Hudačko Kultúra

Štartuje sezóna krásnych rób a zábavy: Kde všade sa tento rok môže plesať v Prešove?

Plesová sezóna klope na dvere. Pozreli sme sa na prehľad pripravovaných plesov v meste v metropole Šariša.

Ilustračný obrázok k článku Štartuje sezóna krásnych rób a zábavy: Kde všade sa tento rok môže plesať v Prešove?
Zdroj: Dnes24.sk

Plesovú sezónu na Slovensku už tradične otvára veľkolepý Ples v opere, ktorého 14. ročník sa už tradične konal v historickej budove SND. Ani Prešov sa však nedala zahanbiť.

Kde môžeme plesať?

Už tradične sa v Prešove plesová sezóna začína práve v deň konania tradičného bratislavsého Plesu v opere. Ani tento rok tomu nebolo inak. Šarišanský ples mal na programe v priestoroch PKO. Návštevníkov potešil najmä hudobný pgoram.

Plesová sezóna bude pokračovať aj tento víkend. 18. januára si svoj ples pripravili aj Turisty z Lipian. XVI. turistický ples otvorí svoje brány o 18:00 hodine v priestoroch Hotela Lipa. V cene vstupenky (15eur/osoba) je zahrnutý prípitok, hlavné jedlo, polnočná kapustnica, občerstvenie a káva.

Tento rok nebude chýbať Ľubotický ples. Ďalší ročník začína 25. januára o 19:00 hodine v Raffaello Hall (bývalý penzión Odevák). Pripravené je hudobné predstavenie skupiny Index. Cena vstupenky pre verejnosť je 20 eur na osobu. V nej je zahrnutý prípitok, večera, káva, teplý bufet a víno.

Prešovská univerzita v Prešove pozýva pre zmenu na XVII. reprezentačný ples, ktorý sa začne 25. januára o 19:00 hodine. Ples sa bude konať v hoteli Dukla. Cena vstupného pre študentov PU je 23 eur, pre zamestnancov 33 eur na osobu. Pripravený je hudobný program. Vystúpi Peter Nagy.

Ples evanjelikov si budeme môcť vychutnať v priestoroch odborovom dome kultúry v Prešove. Ten sa začne 31. januára o 19:00 hodine. Cena vstupenky pre jednu osobu je 25 eur, ako hudobný hosť vystúpi Katka Koščová.

Na svoje si prídu aj nadšenci hudby, prvý muzikantský ples v našom meste s “neskromným” názvom “ 1.Prešovský SuperBál “ sa uskutoční 1.2.2014 od 19.00 v Raffaello Hall na Exnárovej 36. Vystúpia stálice prešovskej hudobnej scény ako Gapa Sax, Back2love DJs či Komajota. Cena vstupenky je 23 eur, je ich však limitovaný počet (130).

V ten istý deň sa uskutoční aj 56. reprezentačný ples tenistov. Program sa začne od 19. hodine v hoteli Dukla. Hudobný program spestrí Pavol Hammel a Juraj Burian. Cena vstupenky je 40 eur.

Prešovčania plesy za najdôležitejšie nepovažujú:

Helena (47): „Žiaľ, nemám na to čas ani financie. Starám sa o domácnosť, som sama na tri deti.“

Juraj (24): „Tieto akcie nevyhľadávam, zúčastním sa ho len z donútenia. Nerozumiem príliš jeho významu, načo sa naňho mám dostaviť ako študent VŠ. Potrebujem sa skôr učiť a inak rozptýliť.“

Jozef (50): „Kedy si som mal problém chodiť na podobné zábavy, ale vekom sa mi to zapáčilo a dnes si už neviem predstaviť január bez plesu.

Miroslava (27): „Na jednom z plesov vo svojom živote som sa zoznámila s terajším manželom, takže sa už podobným akciám vyhýbam a už tam nemám čo hľadať. Skôr preferujeme iné akcie, napríklad hudobné podujatia“.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM