Správy

Stále sa dá prihlásiť upratovať Prešov: Počas prvých dní skrášlili 14 lokalít

Obyvatelia, ktorým záleží na čistote svojho okolia sa však môžu prihlasovať aj naďalej. Dobrovoľnícke aktivity potrvajú do 5. júna 2021.

Ilustračný obrázok k článku Stále sa dá prihlásiť upratovať Prešov: Počas prvých dní skrášlili 14 lokalít
Zdroj: Mesto Prešov

Festival priateľstva a dobrovoľníckej činnosti v Prešove naďalej pokračuje. Pod názvom Milujem svoje mesto zaujal aj verejnosť. Prešov Dnes 24 o tom informoval hovorca mesta Vladimír Tomek.

Už 14 lokalít

Vďaka zapojeným dobrovoľníkom sa za prvých päť dní podarilo skrášliť 14 lokalít v Prešove.

„Obyvatelia, ktorým záleží na čistote svojho okolia sa však môžu prihlasovať aj naďalej. Dobrovoľnícke aktivity potrvajú do 5. júna 2021,“ pripomenul hovorca.

Vlani mala akcia kvôli pandémii pauzu, no tento rok sa organizátori, ktorými sú mesto Prešov a platforma Kresťania v Prešove, rozhodli v projekte pokračovať.

Dominujú žiaci

„Čistenie mesta oficiálne odštartovalo 29.5.2021. Medzi prihlásenými skupinami dominujú žiaci a študenti, no zapojili sa aj menšie skupinky zložené z miestnych nadšencov,“ prezradil Tomek.

Neprehliadnite ani správy z nášho magazínu:

Tento rok sa zatiaľ prihlásilo takmer 1 000 dobrovoľní­kov.

Pomôcky dodá mesto

„Táto aktivita je dôkazom toho, že Prešovčania sa vedia spojiť a nadchnúť pre dobrú vec. Aby sme sa vyhli združovaniu väčšieho množstva ľudí, vyzvali sme dobrovoľníkov, aby si sami vybrali lokality, ktoré chcú skrášliť. Postupne sa totiž zapájajú skupinky zo všetkých mestských častí. Zároveň chcem vyzvať aj tých, ktorí sa doteraz nezapojili, aby sa prihlásili. Potrebné pracovné pomôcky zabezpečí mesto,“ dodala k téme primátorka Andrea Turčanová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM