Ľubomír Hudačko Správy

Spravbytkomfort je na vykurovaciu sezónu v Prešove pripravený: Ceny zvyšovať nebude, čo ale radí ľudom?

Dodáva teplo a teplú vodu do vyše 20 000 bytov v Prešove. Pred zimnými večermi je Spravbytkomfrot na vykurovaciu sezónu pripravený. Dobrou správu je, že ceny zvyšovať nebude. Toto riaditeľka spoločnosti ale pripomína Prešovčanom...

Ilustračný obrázok k článku Spravbytkomfort je na vykurovaciu sezónu v Prešove pripravený: Ceny zvyšovať nebude, čo ale radí ľudom?
Zdroj: TASR

Spoločnosť aj toto leto realizovala nielen menšie, ale aj veľké investičné akcie vo svojich kotolniach. Kúriť začne vtedy, keď priemerná denná teplota počas dvoch dní klesne pod 12 stupňov Celzia.

Ako povedala riaditeľka a predsedníčka predstavenstva spoločnosti Natália Banduričová, najväčšou akciou bolo v tomto roku prepojenie už bývalej plynovej kotolne na Bratislavskej ulici na Sekčove so zmodernizovanou centrálnou kotolňou na tomto sídlisku. Zo starej kotolne je dnes už výmenníková stanica a zlepšila sa možnosť využitia biomasy.

Podľa riaditeľky sa kotolňa bude využívať najmä v letných mesiacoch na ohrev vody. Rekonštrukciou znížili množstvo využívaného plynu a tiež počet emisií. Navyše, zo sídliska zmizli ďalšie komíny. Keďže na prepojenie dvoch kotolní bolo potrebné viesť nové potrubie, podpichovala sa aj štvorprúdová komunikácia na sídlisku. Investícia sa tak vyšplhala na 200 000 eur.

Spoločnosť už dokončila nielen túto veľkú investičnú akciu, ale aj menšie. Na sezónu, kedy bude byty zásobovať teplom, je pripravená. Riaditeľka ale pripomenula, že je potrebné, aby si obyvatelia skontrolovali svoje rozvody, potrubia i samotné radiátory. V budúcom roku sa nechystajú zvyšovať ceny tepla.

Čítajte tiež:

Salmonelóza v prešovskej základnej škole: Hygienici zistili, čo žiaci v osudný deň konzumovali!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM