Rôzne

Správa a údržba ciest bude mať nového riaditeľa: Toto je jeho meno!

Správu a údržbu ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) povedie nový šéf. Prinášame vám jeho meno.

Ilustračný obrázok k článku Správa a údržba ciest bude mať nového riaditeľa: Toto je jeho meno!
Zdroj: TASR

Správu a údržbu ciest Prešovského samosprávneho kraja bude viesť Marcel Horváth. Na pondelkovom rokovaní ho do funkcie od 15. apríla 2019 menovali prešovskí krajskí poslanci.

Horváth bol poverený vedením spoločnosti po tom, keď vo funkcii skončil Peter Kočiško. O uvoľnený post sa uchádzal ako jediný kandidát.

Čo povedal?

"Je potrebné nájsť správne možnosti a správne technológie na to, aby sme dokázali to, čo je hlavnou úlohou SÚC PSK, a to udržiavať cesty vo vyhovujúcom stave. Je potrebné udržať ich povrch tak, aby sa neznižovala bezpečnosť a komfort jazdy a zároveň snažiť sa hľadať zdroje na to, aby sme na cesty druhej a tretej triedy hľadali zdroje z európskych fondov tak, aby sme v čo v najkratšom čase opravili čo najviac kilometrov ciest, mostov a iných súčastí našich ciest,“ uviedol Horváth.

Približne štvrtina ciest v kraji je podľa jeho slov v nevyhovujúcom stave. „Bude si to vyžadovať každoročne značné investície, aby sme tento stav čím skôr zvrátili a nedovolili zhoršiť tento stav, aby na cestách vznikali havarijné situácie,“ zdôraznil Horváth, ktorý v cestnom hospodárstve pôsobí 25 rokov.

„Tým, že som sa podieľal aj na výstavbe mostov v rámci infraštruktúry diaľnic, tak mám skúsenosti s technológiami a materiálmi používanými pri výstavbe ciest. Dokážem vyhodnotiť správne aj kvalitu, ktorú nám ponúkajú zhotovitelia pri investíciách, ale aj kvalitu vlastných prác, ktoré vykonávame pri údržbe a správe ciest,“ povedal Horváth.

Zamestnáva zhruba 650 ľudí

Čo sa týka personálnych zmien v podniku, znižovanie počtu zamestnancov v spoločnosti neplánuje. SÚC PSK zamestnáva približne 650 ľudí a ročne hospodári s približne 20 miliónmi eur, čo sa týka bežných výdavkov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM