Správy

Športový areál vo Veľkom Šariši obnovia za 200-tisíc: Priestor dostane aj nový šport

Veľký Šariš je aktuálne Európskym mestečkom športu 2021. Pripravuje kompletná obnovu športového areálu, zrealizuje sa najneskôr budúci rok.

Ilustračný obrázok k článku Športový areál vo Veľkom Šariši obnovia za 200-tisíc: Priestor dostane aj nový šport
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Športový areál v priestoroch Základnej školy (ZŠ) vo Veľkom Šariši v sobotu ručne kosili kosci. Konalo sa tam podujatie Šarišske kosače.

Mesto chce areál kompletne obnoviť. Veľký Šariš je aktuálne Európskym mestečkom športu 2021.

Netradičné kosenie

„Doteraz sme kosili len na hrade, robili sme rôzne súťaže, kde sme rozdeľovali úseky a kosilo sa na čas. Teraz sme sa rozhodli, že urobíme netradičné ručné kosenie, a to na školskom dvore. Nesúťažíme, len kosíme, koľko vládzeme. Kosíme preto, aby sme urobili nejaký osoh pre trávu,“ povedal organizátor podujatia Dušan Lukáč.

Najmladším kosačom bol trojročný Šimon Takáč z Bretejoviec. Kosil už aj vlani, no až tento rok mu dali do rúk naozajstnú ostrú kosu. Na kosenie do Veľkého Šariša prišiel so svojou tetou Andreou.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

„Kosím tri roky. Veľmi ma to baví, aj keď je to namáhavá činnosť. Mnoho ľudí kosí zle, pretože pri kosení je dôležitá rotácia celého tela, nielen rúk,“ prezradila.

Nový šport

Športový areál chce radnica kompletne zrekonštruovať.

„Momentálne nie je zveľadený, a práve týmto kosením sme chceli dať symbolickú bodku za jeho súčasným stavom. Vznikne tu tartanová bežecká dráha, multifunkčné ihrisko, nové doskočisko a priestor nájdeme aj pre nový šport teqball. Ide o šport, ktorý kombinuje prvky futbalu i stolného tenisu a je výborným doplnkom pre futbalistov,“ povedal primátor mesta Veľký Šariš Viliam Kall s tým, že areál bude sprístupnený verejnosti aj športovým klubom.

Nové správy máme aj z východu:

Ide podľa neho o investíciu vo výške približne 200-tisíc eur. Mesto ráta s použitím aj externých zdrojov.

Najneskôr budúci rok

"Podali sme dva projekty, ktoré by nám mali pomôcť so spolufinancovaním tohto projektu. Máme vysúťaženého dodávateľa. Ak by sa to podarilo, vieme začať s realizáciou už tohto roku, a ak aj nie, tak najneskôr v budúcom roku sa rekonštrukcia zrealizuje,” dodal Kall.

A vo fotogalérii tiež nájdete zábery z Veľkého Šariša, kde vyrástlo obrovské kovové srdce.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Titul. foto: ilustračné

Objektívom: Vo Veľkom Šariši vyrástlo obrovské kovové srdce
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM