Monika Földešiová Kultúra

Spoločný koncert kapiel zo Slovenska a Maďarska

Skupina Dilemma z východného Slovenska nie je na scéne žiadnym nováčikom a svojou tvorbou nekompromisne háji farby tvrdej rockovej muziky, ktorej nikdy nie je dosť.

Má za sebou viac ako 130 koncertov v 4 krajinách, tentokrát sa predvedie na domácej scéne v piatok 29.1.2010 o 20:00 v Bizarre klub na Sídlisku III v Prešove. Spolu s kapelou Dilemma vystúpi aj ich hosť, skupina Healo z Maďarska, ktorá sa na Slovensko dostala práve vďaka spolupráci s Dilemmou, nakoľko spolu vyhrali súťaž kapiel v Maďarsku a získali podporu na vystúpenia v zahraničí. Spoločné koncerty budú striedavo počas roka absolvovať v oboch krajinách.

Haelo je progresívna rocková kapela, ktorej album zhodou okolností rovnako vyšiel v Belgicku a medzinárodne je úspešne predávaný v 20 krajinách. Haelo patrí medzi výrazné kapely maďarskej scény s textami v angličtine.

Dilemma v minulosti bodovala aj v súťažiach, keď v roku 2005 zvíťazila v celoslovenskej súťaži Hudobný Duel, kde sa zúčastnilo viac ako 400 skupín a v nasledujúcom roku vyhrala obdobu súťaže CC Popstar v Čechách, v konkurencii 180 skupín. Odvtedy skupina vydala už dva štúdiové albumy v belgickom vydavateľstve Tibidabo Records. Na obidvoch albumoch sa producentsky alebo herne podieľal okrem iných známych hostí aj vynikajúci basgitarista Martin Gašpar. Druhý z nich, aktuálny album Bordell Europe práve predstavuje na svojich vystúpeniach.

Viac info na www.dilemma.sk a www.myspace.com/haelo

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM