Rôzne

SOŠ technická v Prešove má novú riaditeľku: Stala sa ňou táto žena...

Stredná odborná škola technická v Prešove má novú riaditeľku, ktorá si už prevzala menovací dekrét. Stala sa ňou táto žena...

Ilustračný obrázok k článku SOŠ technická v Prešove má novú riaditeľku: Stala sa ňou táto žena...
Zdroj: TASR

Riaditelia 23 stredných škôl a školských zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja (PSK) si vo štvrtok (27.6.) prevzali z rúk predsedu PSK Milana Majerského menovacie dekréty. Informovala Ivana Ondriová z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu PSK. V nasledujúcom päťročnom funkčnom období pokračuje 17 riaditeľov, šiesti sa svojej funkcie ujímajú po prvýkrát.

Na SOŠ technickej v Prešove sa stala novou riaditeľkou Janka Galdunová.

„Riaditeľ musí deň čo deň vydávať rozhodnutia a zároveň byť presvedčený o tom, že sú správne pre všetkých, ktorých sa týkajú. Rozhoduje o osudoch mladých ľudí, ktorí sú na začiatku svojej životnej cesty a hľadajú svoj smer. Zo svojej pozície sa snaží aj o to, aby bola budúcnosť jeho zverencov šťastná a úspešná,“ vyjadril sa k novovymenovaným i staronovým riaditeľom vo svojom príhovore Majerský.

Súčasťou stretnutia s riaditeľmi stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti kraja bolo zároveň odovzdávanie ďakovných listov 11 odchádzajúcim riaditeľom. Takýmto spôsobom sa im podľa Ondriovej vzdala úcta a poďakovalo sa im za ich dlhoročné pôsobenie v oblasti školstva.

„Nechali ste v školách svoje najlepšie roky, mladosť a mnohí aj časť zdravia,“ prihovoril sa k odchádzajúcim riaditeľom Majerský. „Svojou prácou ste ale urobili kus dobrej roboty pre školstvo ako také, pre celý náš kraj a hlavne pre ľudí vo svojich školách. Pracovali ste s jedinečnými bytosťami, z ktorých každý mal svoj osud i svoj príbeh. Vďaka za vašu energiu a profesionálny vklad pri zlepšovaní podmienok v našich školách a pri vzdelávaní mladej generácie v Prešovskom kraji,“ dodal Majerský.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Videli ste? Pyrografička Lea z Prešova vypaľuje do dreva takéto nádherné obrazce.

Lea z Prešova vyrába takéto obrazce: Pokochajte sa jej nádhernou prácou
11
Galéria
Zdroj: archív L. Drobnej

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM