Ľubomír Hudačko Správy

Sociálni pracovníci v Prešove majú cieľ: Chcú zlepšiť starostlivosť o ľudí s demenciou

Sociálni pracovníci, lekári a študenti sa v Prešove na prvej medzinárodnej vedecko-odbornej konferencii zaoberajú zlepšením služieb v sociálnych zariadeniach pre ľudí s Alzheimerovou chorobou a inými formami demencie. Inšpirujú sa aj kolegami z Holandska či Česka.

Ilustračný obrázok k článku Sociálni pracovníci v Prešove majú cieľ: Chcú zlepšiť starostlivosť o ľudí s demenciou
Zdroj: Webnoviny.sk

Účastníci zo zariadení z Prešovského a Košického tak chcú docieliť zvýšenie kvality starostlivosti pre týchto ľudí.

„Dôvodom konferencie je aktuálna téma, teda Alzheimerova choroba, ktorú musíme vnímať najmä my, sociálni pracovníci, pretože súčasťou našich zariadení sú aj títo klienti. Potrebujeme sa vzdelávať, potrebujeme získavať nové poznatky, praktizovať nové metódy a prístupy, aby sme vedeli zabezpečiť potreby našich klientov, aby sme im vedeli zabezpečiť dôstojný život aj pod vplyvom tejto choroby. Verím, že aj konferencia bude mať k tomu svoj príspevok,“ uviedol riaditeľ Zariadenia pre seniorov Harmónia v Prešove a jeden z organizátorov konferencie Slavko Poptrajanovski.

Medzi účastníkmi tejto konferencie sú odborníci, ktorí sa dlhé roky venujú starostlivosti o sociálne a zdravotne slabších na Slovensku aj v zahraničí. Svoje poznatky bude počas dvoch dní prezentovať približne 30 prednášajúcich. Podľa Poptrajanovského tu môžu nazbierať množstvo poznatkov z praxe aj študenti z Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave či Ústavu sociálnych vied a zdravotníctva bl. P. P. Gojdiča v Prešove.

Cieľom konferencie je podľa riaditeľa definovať kvalitnú sociálnu službu pre ľudí, ktorí trpia Alzheimerovou chorobou a demenciami, podnietiť diskusiu medzi odborníkmi a identifikovať potreby pre poskytovanie kvalitnejších sociálnych služieb.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM