Ľubomír Hudačko Rôzne

Sociálne siete hýbu aj Prešovom: 5 zaujímavých facebookových skupín týkajúcich sa nášho mesta

Každodennou súčasťou mnohých ľudí sa stali sociálne siete. V rámci nich hrá v našich končinách prím Facebook. Ľudia tam hľadajú informácie nielen o svojich známych, ale aj o tom, čo sa okolo nich deje. Zaostrili sme na zaujímavé skupiny v rámci nášho mesta, ktoré by vás mohli zaujímať.

Ilustračný obrázok k článku Sociálne siete hýbu aj Prešovom: 5 zaujímavých facebookových skupín týkajúcich sa nášho mesta
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

1. Dopravný servis PO a okolie

Jednou z takýchto skupín je Dopravný servis PO a okolie. Teda skupina zameraná na tunajších vodičov. Jej obsah vytvárajú samotní členovia, ktorí informujú o policajných hliadkach, radaroch či obmedzeniach na našich cestách. Skupina je verejná, obsah tak uvidia aj tí, ktorí sa členmi ešte nestali.

2. Muzikanti a kapely – Prešovský kraj

Všetci muzikanti, kapely a podobne, ktorí majú niečo spoločné s muzikou a pochádzajú, alebo pôsobia v našom krásnom Prešovskom kraji, sa môžu pridať do skupiny Muzikanti a kapely – Prešovský kraj. Skupina láka možnosťou spoznania nového kolegu, či spoluhráča a riešiť môžete aj výmenu či predaj hudobných nástrojov. Skupina je verejná.

3. Autom PO – KE

Pre cestovateľov z Prešova do Košíc a naopak môže byť celkom určite užitočná skupina Autom PO – KE. Ak hľadáte odvoz z alebo do druhého najväčšia mesta SR, môžete vyskúšať aj toto. Kliknúť sem by sa mohlo oplatiť aj v opačnom prípade, ak máte voľné miesta v aute a chcete ich zaplniť. Pozor, skupina je uzavretá a musíte o členstvo požiadať.

4. Straty a nálezy

Cieľom je tejto verejnej skupiny je, aby fungovala v prípade, že ak vám niečo záhadne zmizne, resp. ste to niekde zabudli/stratili, táto skupina ľudí by o tom mala vedieť. Vo vlastnom záujme by ste to mali zverejniť a následne čakať a veriť, že je medzi nami človek, ktorý túto vec našiel a chce vrátiť majiteľovi, pretože príspevok v danej skupine postrehol.

5. Brigády a práca – Prešov a okolie

Treťou v tomto našom prehľade je stránka, ktorá má takmer 7 000 členov a týka sa témy číslo 1 v našom regióne. Tou je práca. Skupina Brigády a práca – Prešov a okolie je, pochopiteľne, vzhľadom na vysoký počet členov celkom živá. Jej obsah tvorený pracovnými ponukami je sprístupnený verejne.

Čítajte tiež:

Prešovskí študenti sa postarali o tablá od výmyslu sveta: Aha, čo všetko sa dá vidieť vo výkladoch

Parádny nápad: V Prešove vzdajú hold bicyklovaniu, takto sa môžete naraňajkovať…

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM