Rôzne

Snehová nádielka v našom kraji: Ako to vyzerá na cestách?

Za posledných 24 hodín bolo v Prešovskom kraji nasadených do terénu 104 mechanizmov... Prinášame aktuálne informácie o situácii na našich cestách.

Ilustračný obrázok k článku Snehová nádielka v našom kraji: Ako to vyzerá na cestách?
Zdroj: TASR

Všetky cesty na území Prešovského kraja sú momentálne zjazdné, na niektorých úsekoch však po nočnom snežení treba zvýšiť opatrnosť.

Tomáš Herstek zo Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja bližšie informoval, že cesty 1. triedy sú zjazdné, vlhké až mokré po posype, miestami sa najmä v okresoch Prešov, Poprad, Humenné a Bardejov môže na vozovke nachádzať kašovitý sneh do dvoch centimetrov.

Podobná situácia je aj na cestách 2. a 3. triedy, kde však vo vyšších polohách môže byť utlačená vrstva snehu až do piatich centimetrov. Zjazdné sú podľa Hersteka momentálne aj všetky horské priechody na území kraja, na Vernári, Pustom Poli a Stráňanoch je utlačená a posypaná vrstva snehu do troch centimetrov, na Magure až do piatich centimetrov. Inde sú cesty prevažne mokré.

Za posledných 24 hodín bolo v teréne nasadených 104 mechanizmov, ktoré dohromady prepluhovali 16 000 kilometrov, najmä v okolí Bardejova, Humenného, Svidníka, Starej Ľubovne, Popradu a Vranova nad Topľou. Inertným materiálom cestári posypali takmer 3 500 kilometrov ciest v celom kraji a chemicky upravili viac ako 9600 kilometrov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM