Ľubomír Hudačko Správy

Snaha a boj za lepšie podmienky sa naozaj cení: Lekári sa dočkali v Prešove významnej pocty!

Lekári dostali cenu za to, že sa snažili. V Prešove počas galavečera si prebrali ceny viacerí lekári. LOZ ich ocenilo za snahu o lepšie podmienky v slovenskom zdravotníctve.

Ilustračný obrázok k článku Snaha a boj za lepšie podmienky sa naozaj cení: Lekári sa dočkali v Prešove významnej pocty!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Cena Dávida je udeľovaná lekárom, ktorí počas príslušného roka svojho pôsobenia v Lekárskom odborovom združení alebo ako lekári prejavili mimoriadnu odvahu v boji za lepšie postavenie lekárov alebo za lepšie zdravotníctvo,“ uviedol predseda LOZ Peter Visolajský.

Dodal, že cenu Dávida za rok 2013 získali Anna Šušolíková z Vojenskej nemocnice v Ružomberku za boj proti dlhodobo nevýhodným zmluvám ružomberských lekárov a Zuzana Pechočiaková z Fakultnej nemocnice Nitra, ktorá poukázala na bielenie zdravotnej dokumentácie pacienta.

Cenu Dávida, ktorá je udeľovaná lekárom za dlhoročný prínos v boji za lepšie postavenie lekárov a za lepšie zdravotníctvo, dostal Michal Polician. Spomínané ceny udeľoval podľa Visolajského slov celoslovenský Klub predsedov LOZ na základe nominácie Výboru tohto odborového združenia.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM