Správy

Smutné údaje z nemocnice na Šariši: Aký počet pacientov s Covidom zomrelo v 3. vlne?

Bežne majú hospitalizované s Covidom aj deti. Majú však, naopak, 80 percent zamestnancov zaočkovaných a ďalších 60 je po prekonaní ochorenia.

Ilustračný obrázok k článku Smutné údaje z nemocnice na Šariši: Aký počet pacientov s Covidom zomrelo v 3. vlne?
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Nemocnica s poliklinikou (NsP) sv. Jakuba v Bardejove zvýšila v stredu počet lôžok pre pacientov s ochorením Covid-19. Aktuálne ich má vyčlenených 61. Podľa jej riaditeľa Mariána Petka evidujú pokles vekového priemeru u pacientov s ťažkým priebehom ochorenia Covid-19.

„V stredu ráno bolo u nás hospitalizovaných 48 pacientov s diagnózou Covid-19, včera to bolo 51. Z toho štyria pacienti sú na umelej pľúcnej ventilácii (UPV), osem pacientov na lôžkach s tzv. high flow, ostatní sú na kyslíkovej liečbe. Celkovo bolo v tretej vlne v našej nemocnici doposiaľ hospitalizovaných 275 pacientov, z toho 60 pacientov na Covid-19 zomrelo,“ uviedol pre TASR Petko.

Záujem o očkovanie

Nemocnica má takmer 800 zamestnancov, aktuálne sú 20 v karanténe a 16 z nich mali pozitívny výsledok testu na Covid-19. Podľa jeho slov evidujú posledné dva týždne vo verejnosti vyšší záujem o očkovanie.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

„Situácia v nemocnici je dobrá, máme 80 percent zamestnancov zaočkovaných, plus ďalších 60 je po prekonaní ochorenia Covid-19. Dochádza tiež k nárastu záujmu o očkovanie prvou dávkou,“ priblížil Petko.

Deti s Covidom

Ako povedal, bežne majú v nemocnici hospitalizované i deti s Covid-19.

„Momentálne sú dve deti hospitalizované na detskom oddelení. Výrazne sa znižuje veková štruktúra pacientov vo vážnom stave na umelej pľúcnej ventilácii. Momentálne máme pacientku na OAIM Covid, ktorá má 21 rokov a je v ťažkom stave napojená na UPV, čo v druhej vlne bolo nemysliteľné,“ zdôraznil Petko.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM