Krimi

V Prešovskom kraji došlo k viacnásobným tragédiám: Na ceste zomrelo 7 ľudí

Za prvý mesiac tohto roka eviduje polícia v Prešovskom kraji celkovo 188 dopravných nehôd. Ťažko zranených bolo celkovo deväť ľudí a ľahko sa zranilo 51 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku V Prešovskom kraji došlo k viacnásobným tragédiám: Na ceste zomrelo 7 ľudí
Zdroj: KR HaZZ v Trenčíne

Pri piatich z nich prišlo o život sedem ľudí. Ťažko zranených bolo celkovo deväť ľudí a ľahko sa zranilo 51 ľudí.

Pri tragických nehodách bola predbežne ako príčina dopravnej nehody určená nepozornosť a rýchlosť.

Ako informuje polícia na sociálnej sieti, pri jednej z tragických nehôd došlo aj k usmrteniu chodca pri zrážke s vozidlom.

Vzhľadom na vyhasnuté ľudské životy polícia vyvíja aktivity smerujúce k zníženiu počtu dopravných nehôd so zámerom chrániť životy, zdravie a majetok občanov.

Nekompromisný prístup

„Policajti sa zameriavajú najmä na prekročenie ustanovených rýchlostí, ako aj požitie alkoholu a iných návykových látok vodičmi. Nekompromisne pristupujeme k vodičom pod vplyvom alkoholu, ako aj k vodičom, ktorí hrubým spôsobom porušujú dopravné predpisy a svojou riskantnou či arogantnou jazdou ohrozujú ostatných účastníkov cestnej premávky,“ uvádza polícia.

Ako ďalej informuje, kontroluje tiež chodcov a cyklistov, u ktorých monitoruje najmä bezpečnostné prvky, ako napríklad reflexné označenie či prilby.

„Najmä v tomto období by si mali vodiči uvedomiť, že v nepriaznivom počasí, keď je na cestách roztápajúci sa ľad, námraza, prší či sneží, treba znížiť rýchlosť a jazdu prispôsobiť svojim schopnostiam,“ dodáva polícia.

ilustračné foto

Ďalšie zaujímavosti zo siete Dnes24:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM