Ľubomír Hudačko Kultúra

Smutná správa od skupiny MLOCI: Odohrali sme možno posledný koncert, už je asi koniec!

Kapela verí, že fanúšikovia si ich pesničky budú naďalej púšťať a spievať. Čas však nezastavia a musia prijať okolnosti situácie, ktoré nastali.

Ilustračný obrázok k článku Smutná správa od skupiny MLOCI: Odohrali sme možno posledný koncert, už je asi koniec!
Zdroj: Facebook.com/Zojco

„Ňeška pridavam sľubeni videjkovi zostrih zos našeho zateľ posledneho – abo može už naisto Posledneho koncertu Mlokoch,“ prihovára sa fanúšikom na sociálnej sieti skupiny Mloci hudobník Žojco Havadej typickou šarištinou.

Znamená to teda, že legendárna kapela končí svoje pôsobenie? Podľa slov Havadeja to tak naozaj vyzerá, posledný koncert odohrali 25. júna na Sigorde.

Nerozvadzeľi še

„I ked mi je smutno, že daco take jak „Fenomen Mloci“ asi konči, ta som rad že aňi sme še jak kapela a hlavňe partija ňerozvadzeľi, aňi sme še ňeprestaľi mac radzi, aňi nas naša muzika ňeprestala bavic, aňi chvalabohu ňenastalo to – žebi sme ňemaľi pre keho bavic bo bi o nas ňebul zaujem,“ píše ďalej Havadej s tým, že kapele nedošli ani nápady a inšpirácie.

Problém je vcelku prozaický. Ako kedysi spieval Modus, kapely skrátka starnú.

„Dakuščičko sme zostarľi a prišľi zdravotne problemi – no a tak to mušime rešpektovac a prijac. Aľe verime, že našo pišňički sebe budzece i daľej puščac, abo i špivac, abo i bavic a že vam i nadaľej budu robic radosc tak – jak nam robeľi za cale tote roki – a robja i nadaľej,“ rozlúčil sa dojímavým príspevkom Havadej.

Pripomenúť si ich vystúpenie tak môžete vo videu, zo spomínaného posledného koncertu.

Zdroj: Youtube.com/Mloci Prešov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM