Ľubomír Hudačko Správy

Smrtiacu križovatku v Rožkovanoch dokončili: Miesto je zmenené na nepoznanie, FOTO

V týchto dňoch sa sfinalizovali stavebné práce na frekventovanej križovatke v blízkosti obce Rožkovany, ktorá prepája cestu prvej triedy I/68 a cestu tretej triedy III/3188.

Ilustračný obrázok k článku Smrtiacu križovatku v Rožkovanoch dokončili: Miesto je zmenené na nepoznanie, FOTO
3
Galéria
Zdroj: EUROVIA SK

Stavebné práce na frekventovanej križovatke v blízkosti obce Rožkovany, ktorá prepája cestu prvej triedy I/68 a cestu tretej triedy III/3188 už sfinalizovali.

Dielo v hodnote viac ako 900-tisíc eur bez DPH zrealizovala pre Slovenskú správu ciest Eurovia SK. Styková križovatka ciest I/68 a III/3188, ktorá smeruje do obce Rožkovany, si pre svoj zlý dopravno-technický stav dlhodobo vyžadovala nevyhnutnú rekonštrukciu.

Chýbali bezpečnostné prvky

Na frekventovanom úseku dochádzalo k častým vážnym až smrteľným dopravným nehodám.

Hlavnou príčinou boli časté zrážky vozidiel s chodcami, ktorí nemali svoj vyhradený priestor pre bezpečný prechod. Na cestnom úseku tiež chýbali aj ďalšie bezpečnostné prvky, ktoré sa počas stavebných prác zakomponovali do výsledného diela.

„Práce na tomto diele boli rozdelené do piatich stavebných objektov. Ich realizáciu sa nám podarilo ukončiť pred stanoveným termínom odovzdania, čo nás veľmi teší,“ uviedla Simona Tančáková, hovorkyňa Eurovia SK.

Rozšírili vozovku

V rámci stavebných prác sa teda zrekonštruoval viac ako 323 metrov dlhý úsek cesty I/68 a k tomu 55 m dlhý úsek cesty III/3188. Táto realizácia si vyžadovala aj úpravu inžinierskych si­etí.

Pri obojstranných autobusových zastávkach na ceste I/68 došlo k rozšíreniu vozovky a dobudovaniu samostatných zástavkových pruhov.

Vďaka uvedeným stavebným úpravám sa pre obyvateľov obce Rožkovany stala styková križovatka prístupnejšou pre komfortný prejazd.

A ako to na mieste po rekonštrukcii vyzerá nájdete vo fotogalérii.

Objektívom: Vynovené miesto v Rožkovanoch, kde vyhasli viaceré životy
3
Galéria
Zdroj: EUROVIA SK
Zdroj: Facebook.com/HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM