Ľubomír Hudačko Samospráva

Smer na to v Prešove ide netradične: Strana nabáda mladých, aby sa stali poslancami

Mladí ľudia do 26 rokov majú šancu stať sa poslancami. V komunálnych voľbách, ktoré sú na pláne v novembri, by mohli byť aj záujemcovia, ktorých vyzýva strana SMER-SD. Kto má šancu a koľko miest ponúka strana do kandidátnej listine?

Ilustračný obrázok k článku Smer na to v Prešove ide netradične: Strana nabáda mladých, aby sa stali poslancami
Zdroj: Webnoviny.sk

Ponuka platí pre vysokoškolákov, ktorí chcú ovplyvniť svoje mesto a majú reálne návrhy na zmeny v ňom. „Táto výzva má niekoľko podmienok. Samozrejme, sú tam aj tie základné ako platný občiansky preukaz, trvalé bydlisko v meste Prešov a ďalšie v zmysle legislatívy, to znamená aj vek minimálne 21 rokov. Na druhej strane bude pre nás jedno z najdôležitejších kritérií predloženie materiálu v rozsahu maximálne dvoch strán A4, kde by mal uchádzač rozpísať svoje podnety, požiadavky, návrhy na zmeny či na realizáciu niektorých aktivít v rámci mesta Prešov,“ povedala predsedníčka Okresnej organizácie strany Svetlana Pavlovičová.

Tieto návrhy vyhodnotí Okresná rada strany SMER-SD a vyberie dvoch uchádzačov, ktorí absolvujú s predstaviteľmi strany v Prešove volebnú kampaň a v prípade, že vo voľbách uspejú, zasadnú do mestského parlamentu. Práve mladí ľudia chýbajú podľa Pavlovičovej najmä v regionálnej politike a toto je krokom na jej oživenie. Termín ukončenia výzvy, teda termín odosielania prihlášok je 2. september a vyhodnotenie plánuje Pavlovičová na 10. september.

Na otázku či strana SMER-SD pôjde do komunálnych volieb v meste Prešov samostatne alebo v koalícii s niektorou inou stranou Pavlovičová odpovedať zatiaľ nechcela, nevyjadrila sa ani ku otázke kandidáta na primátora mesta, pretože podľa nej prebiehajú posledné rokovania týkajúce sa novembrových volieb.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM