Futbal

Slovenský pohár vo futbale: Žreb určil, s kým si môže Tatran Prešov zmerať sily

Prvoligový Tatran Prešov spoznal možného súpera pre tretie kolo Slovenského pohára. Žreb určil, s kým si môže zmerať sily.

Ilustračný obrázok k článku Slovenský pohár vo futbale: Žreb určil, s kým si môže Tatran Prešov zmerať sily
Zdroj: TASR

Futbalový 48. ročník Slovenského pohára Slovnaft Cupu 2016/2017 sa bude hrať za účasti 202 klubov z prvej až piatej ligovej úrovne. O žrebe 1., 2. a 3. kola informoval Slovenský futbalový zväz na oficiálnom webe.

Medzi prihlásenými je 12 klubov najvyššej Fortuna ligy, 18 klubov 2. ligy a 172 klubov zo súťaží riadených regionálnymi futbalovými zväzmi (RFZ). V ich právomoci bol aj žreb zápasov 1. kola, resp. rozhodnutie o priamom nasedení klubov priamo do 2. kola. Zápasy 1. kola by mali byť odohrané do 31. júla 2016.

Prečítajte si tiež: Historický úspech pre mladých Prešovčanov: Získali vodnopólový titul!

Žreb 2. a 3. kola sa uskutočnil v pondelok na pôde SFZ. Platilo preň, tak ako v 1. kole, že právo hrať na domácom ihrisku má klub z nižšej ligovej súťaže. V prípade, že hrajú na rovnakej úrovni, výhodu má klub s nižšou vyžrebovanou pozíciou. Priamo nasadené boli kluby prvých dvoch najvyšších ligových súťaží ako aj niektoré kluby zo súťaží riadených RFZ.

Prečítajte si tiež: Prípravné duely Tatrana Prešov pred štartom sezóny: Pripísal si výprask, ale aj výhry

Kluby Fortuna ligy mali výhodu nasadenia (teda, že sa nestretnú medzi sebou) aj v 3. kole. Pre kluby Fortuna ligy neplatí teritoriálne rozdelenie Západ – Východ. Dvojičky víťazov z 2. kola zo susediacich vyžrebovaných pozícií vytvoria dvojičku 3. kola (A1-A2 vs. A3-A4). Oficiálnymi hracími dňami 2. kola sú 9. a 10. august, v prípade 3. kola je to 23. a 24. august.

Žreb 2. a 3. kola:

Predmier / Makov – 1. FC Tatran Prešov

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM