Webnoviny - Rôzne

Slovensko čaká slnečný víkend, teploty budú opäť tropické

V piatok sa cez územie Slovenska presunie ďalej na východ rozpadávajúci sa studený front a za ním sa od západu rozšíri do strednej Európy tlaková výš, čo prinesie príjemné a teplé počasie.

V piatok bude prevažne polooblačno, ojedinele sa môžu vyskytnúť prehánky. Najvyššia denná teplota vystúpi na 25 až 30 stupňov , na severe bude trochu chladnejšie, od 20 až po 25 stupňov Celzia.

Na horách vo výške 1500 m sa ortuť teplomera zastaví na 14 stupňoch. Zafúka prevažne severný vietor rýchlosťou do 5 m/s (20 km/h), v južnej polovici stredného Slovenska bude bezvetrie alebo bude viať len slabý premenlivý vietor.

Víkendové počasie bude na území Slovenska ovplyvňovať oblasť vyššieho tlaku vzduchu. V sobotu meteorológovia očakávajú jasno až polooblačno. Cez deň sa vzduch ohreje na 26 až 31, na severe okolo 23 stupňov. V noci klesne teplota na 15 až 10 stupňov Celzia.

Zaveje prevažne severný vietor, rýchlosťou 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h), na juhu stredného Slovenska bude fúkať slabý premenlivý vietor. V nedeľu sa ešte oteplí, teplomer by mal cez deň namerať 27 až 32, na severe 22 až 27 stupňov.Zafúka premenlivý vietor do 4 m/s (15 km/h).

Informoval Slovenský hydrometeorologický ústav.

presov24/webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM