Tlačové správy

Slovenská klasika a predsa niečo nové: Pivo, ktoré fanúšik zlatistého moku musí ochutnať!

NEVHODNÉ MLADŠÍM AKO 18 ROKOV - Máte pocit, že sa u nás všetky pivá odlišujú len minimálne? Skúste niečo nové. A tým novým nemyslíme nové typy alebo chute pív. Ale slovenskú klasiku, ktorá zďaleka nedosiahla všetky svoje možnosti!

Ilustračný obrázok k článku Slovenská klasika a predsa niečo nové: Pivo, ktoré fanúšik zlatistého moku musí ochutnať!
Zdroj: Dnes24.sk

Pár veľkých pivovarov a plne automatizovaná technológia výroby. Na druhej strane pivní fajnšmekri, ktorým môže chýbať originalita, jedinečnosť a osobitosť ich obľúbeného nápoja. = Príležitosť pre nové malé remeselné pivovary. Do výrobného procesu priamo vstupuje sládek, teda ľudský faktor. Pivo tak naberá osobný rozmer a originalitu. Proces výroby piva pozostáva z nespočetného množstva detailov a variácií, pivný gurmán si tak môže byť istý, že rovnaké pivo nikde inde nenájde.

Reštaurácie s vlastným pivom

Privátne pivné špeciály vyrábané v remeselných pivovaroch sa vo svete tešia čoraz väčšej obľube. V Čechách tento trend začal pred pár rokmi a dnes má pomaly každá lepšia reštaurácia vlastné pivo. Na Slovensku má síce pivovarníctvo taktiež dlhú tradíciu a spoločenstvo malých pivovarníkov utešene narastá, no pre širokú verejnosť sa stále jedná o pomerne neznáme odvetvie.

Pivná turistika

Ďalším u nás sa rozrastajúcim fenoménom je pivná turistika. Ľudia si svoje večerné výlety alebo krátke dovolenky začínajú vyberať práve podľa kvalitného a originálneho čapovaného piva. Preto nie je náhoda, že nové remeselné pivovary a pivné špeciály vznikajú práve v penziónoch a hoteloch. Keď sa k tomu pridajú ďalšie kvalitné turistické služby, potenciál je ešte väčší.

Ochutnajte Prednú horu!

A práve vyššie spomínané skutočnosti sa rozhodli využiť majitelia Rekreačného areálu Predná hora. Zabehnutý penzión so špičkovým wellness zariadením, láska majiteľov k pivu a najnovší prírastok do rodiny slovenských privátnych špeciálov, pivo Predná hora, je na svete.

Ide o pivo plzenského typu so spodným kvasením. Napriek tomu, že väčšina privátnych špeciálov prináša na slovenský trh originálne a u nás často nepoznané typy a chute pív zo zahraničia, majitelia tejto novej značky sa rozhodli ponúknuť miestnym pivárom práve najrozšírenejší typ. Dôvod je jednoduchý. Podľa nich sa totiž pri honbe za novými pivnými dobrodružstvami zabúda na to, že táto „slovenská klasika“ rozhodne nedosiahla všetky svoje možnosti.

Pivo Predná hora oslní dokonalým vyvážením horkosti a jemnosti zároveň. Privátny pivný špeciál si najlepšie vychutnáte práve vo Wellness penzióne Predná hora. Viac info nájdete aj na www.prednahora.sk.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Slovenská klasika a predsa niečo nové: Pivo, ktoré fanúšik zlatistého moku musí
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM