Michala Halásová Iné športy

Slováci si podmanili Innsbruck. Vzácne kovy priniesli aj prešovskí Panteri

Na Svetovom pohári WAKO Austrian Classics v kickboxe, ktorý sa uskutočnil v Olympiahalle v Innsbrucku, sa Slováci predviedli vo veľkom štýle. V obrovskej konkurencii vybojovali množstvo medailí a opätovne potvrdili, že patria medzi svetovú špičku.

Ilustračný obrázok k článku Slováci si podmanili Innsbruck. Vzácne kovy priniesli aj prešovskí Panteri
Zdroj: Dnes24.sk

V Innsbruckej Olympiahalle sa odohral už tradičný Svetový pohár, na ktorom sa zúčastnilo 1600 štartujúcich pretekárov z 29 krajín Európy, Ameriky a Ázie. Nechýbal ani 33 členný reprezentačný výber Slovenského zväzu kickboxu, ktorý svojich 61 štartov v kategóriách light contact a kick lighte pretavil do 40 medailí – 5 zlatých, 11 strieborných a 24 bronzových. Slovenská reprezentácia sa tak zaradila medzi najúspešnejšie výpravy. Príslušnosť k elite opäť potvrdili aj prešovskí Panteri.

Naše mesto najlepšie reprezentovala Erika Tartaľová, ktorá v kategórií do 65kg senioriek v kick lighte získala zlatu medailu a striebro pridala medzi juniorkami v light contacte, čím obhájila pozíciu majsterky sveta vo svojej kategórii. Do Prešova si ďalšie striebro priviezli Marek Karlík v light contacte kadetov do 63 kg, Silvia Levická v light contacte kadetiek do 42 kg, Erich Nižník v light contacte kadetov do 69 kg, Alexandra Nižníková v light contacte junioriek do 60 kg a v kategórii kick light senioriek do 55 kg.Bronzovú medailu si navyše vybojovali Marek Karlík, Viktória Kažíková, Stela Levická Erich Nižník a Alexandra Nižníková.

Tréneri nezvyčajne nasadili jednotlivých pretekárov aj vo vyšších váhových kategóriách a ich taktický manéver vyšiel nad očakávanie. Tvrdou skúškou však prejdú Panteri už najbližší víkend na Svetovom pohári v maďarskom Szegede a potom ich čakajú aj Majstrovstvá Európy juniorov a kadetov v poľskej Krynici.

Panter
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM