Ľubomír Hudačko Kultúra

Slávny prešovský rodák Peter Nagy: Takto prebehne oslava jeho pozoruhodného jubilea!

Peter Nagy oslavuje 30 rokov na česko-slovenskej hudobnej scéne! Nesplnil tak svoju predpoveď, že s ním nikdy nezostárneme. Pripravil si však pre fanúšikov aj tri veľké koncerty, na ktorých jubileum oslávi. Budú sa tešiť priaznivci aj v Prešove?

Ilustračný obrázok k článku Slávny prešovský rodák Peter Nagy: Takto prebehne oslava jeho pozoruhodného jubilea!
Zdroj: Dnes24.sk

Peter Nagy je značka, ktorá už 30 rokov úspešne funguje na česko-slovenskej scéne.

Je rád, že sa skladby páčia

Je to už 30 rokov, čo v roku 1984 odohral svoj prvý koncert s kapelou Indigo. "Teraz po 30-tich rokoch fanúšikom zaspievam všetky najväčšie hity a pripravím aj nejaké prekvapenia. Som naozaj rád, že moje skladby sa ľuďom stále páčia. Napríklad pieseň Aj tak sme frajeri sa stala nielen hymnou futbalových a hokejových štadiónov ale aj najčastejšie spievanou piesňou maturantov,“ s úsmevom prezradil Peter Nagy.

Viac prezradil aj k hosťom, ktorí ho budú sprevádzať na vystúpeniach: „Hostí si vyberám podľa spriaznenosti duší. Na koncerte v pražskom divadle Hybernia budú mojimi hosťami Petr Janda a Jožo Ráž. Petr Janda je moja srdcovka už od mojich sedemnástich, keď som sa ako gymnazista podľa gramofónu učil hrať hit Slzy tvý mámy. Teším sa, že si opäť zaspievam s Jožom Rážom, s ktorým máme spoločný duet Psi sa bránia útokom," teší sa spevák.

Najbližšie pri Prešove bude koncert v Košiciach

Legendu slovenskej hudby bude na koncertoch sprevádzať skupina Indigo v zostave kapelník Mišo Kovalčík-elektrická gitara, Luboš Ďurech-basgitara, Peter Papp-klávesy a Jan Lau-bicie. Peter Nagy patrí spolu s Richardom Müllerom, Miroslavom Žbirkom, Marikou Gombitovou medzi najúspešnejších spevákov slovenskej populárnej hudby osemdesiatych a deväťdesiatych rokov. Spevák, skladateľ, hudobník, textár, hudobný producent a fotograf z Prešova má na konte šestnásť albumov, z ktorých sa doteraz predalo vyše dva milióny nosičov!

Koncerty odohrá Prešovčan v Prahe, v Bratislave a najbližšie k Šarišu bude vystúpenie v Košiciach. Na podujatia si pozval aj Petra Jandu, Joža Ráža, Janka Ledeckého a Zuzanu Smatanovú.

foto: Peter Nagy

Peter Nagy - Aj tak sme frajeri
2
Galéria
Peter Nagy a jeho kapela Indigo: Oslavujú 30 rokov na scéne!
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM