Ľubomír Hudačko Rôzne

Slávnostný večer v Prešove: Primátor ocení podnikateľa, ktorý najviac prispel k rozvoju mesta

Aj tento rok mesto Prešov zverejnilo výzvu na predkladanie návrhov na ocenenie pre podnikateľské subjekty, ktoré výrazným spôsobom pomohli pri rozvoji alebo prezentácii Prešova. Návrhy mohli podávať všetci občania do 12.12.2013, víťazom bude udelené Opálové zrnko.

Ilustračný obrázok k článku Slávnostný večer v Prešove: Primátor ocení podnikateľa, ktorý najviac prispel k rozvoju mesta
Zdroj: Dnes24.sk

Jedným z ocenení, ktoré udeľuje mesto Prešov, je aj cena Opálové zrnko. Udeľuje sa za rozvoj a prezentáciu mesta Prešov významným podnikateľským subjektom.

Cena sa môže udeliť akémukoľvek podnikateľskému subjektu, ktorého pôsobenie má vplyv na rozvoj mesta a jeho sídlo je na území mesta Prešov. Návrhy na udelenie Ceny Opálové zrnko mesta Prešov mohli výberovej komisii predkladať občania alebo akékoľvek iné inštitúcie. Spomedzi firiem a spoločností bolo možné vybrať tú, ktorá v oblasti výroby, služieb či cestovného ruchu počas uplynulého roka najvýraznejším spôsobom prispela k rozvoju nášho mesta.

Dnes tak v historickej sále Čierneho orla za účasti vedenia mesta, poslancov Mestského zastupiteľstva v Prešove a významných osobností Prešova spoznáme víťazov tejto významnej ceny Opálové zrnko 2013 v kategóriách:

  • Hlavnou cenou primátora mesta bude ocenený podnikateľský subjekt, ktorý najvýraznejším spôsobom prispel k rozvoju mesta.
  • Výroba – v tejto kategórii sa posudzuje podnikateľský subjekt, inovatívnosť, export, počet zamestnancov, starostlivosť o zamestnancov, kreatívnosť, nárast obratu, nárast zamestnanosti.
  • Služby v cestovnom ruchu – posudzujú sa poskytované produkty CR, reštauračné služby, ubytovacie služby, návštevnosť.
  • Ostatné služby – posudzuje sa mimoriadna pridaná hodnota, dynamický rozvoj, zaplnenie medzery v službách na trhu.

Slávnostný večer tak bude patriť obchodným spoločnostiam a podnikateľom, ktorí sa významným spôsobom pričinili o rozvoj života v meste, o rozvoj cestovného ruchu či vytváranie nových pracovných miest, zaplnili medzeru chýbajúcich služieb alebo sa stali úspešnými reprezentantmi na poli predaja a exportu vlastných výrobkov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM