Ľubomír Hudačko Rôzne

Slanská ulica bude zelenou zónou: Revitalizácia sa chystá v týchto miestach, FOTO

Mestská časť v Prešove čaká na skrášlenie. V tomto roku sa začne aj s revitalizáciou vnútrobloku na ulici 17. novembra.

Ilustračný obrázok k článku Slanská ulica bude zelenou zónou: Revitalizácia sa chystá v týchto miestach, FOTO
4
Galéria

Mesto Prešov chystá verejné obstarávanie pre projekt revitalizácie verejného priestranstva na Slanskej ulici v mestskej časti Nižná Šebastová. Pribudne zeleň, lavičky i nové osvetlenie.

Oddych aj pre Prešovčanov

„Postupne napĺňame cieľ budovania oddychových zón, v ktorých sa bude spájať oddych pre Prešovčanov s funkčným využitím územia, pričom sa prihliada najmä na ekológiu a udržateľnosť,“ uviedla primátorka Andrea Turčanová v súvislosti s plánovanou realizáciou projektu.

Revitalizácia verejného priestranstva bude zahŕňať výsadbu novej zelene, teda stromov, kríkov, trvaliek a okrasných tráv, taktiež inštaláciu verejného osvetlenia, rekonštrukciu lávok, výstavbu spevnených plôch, osadenie tzv. „osviežovacích prvkov“ a umiestnenie prvkov drobnej architektúry.

„Prioritou mesta Prešov je zvýšiť bezpečnosť v danej lokalite, posilniť ekologickú stabilitu, zvýšiť biodiverzitu a zavádzať postupy udržateľného hospodárenia so zrážkovými vodami,“ uviedla tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

Celkový rozpočet

Na realizáciu projektu získalo mesto Prešov finančné prostriedky z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu.

„Celkový rozpočet projektu je vo výške viac ako 354-tisíc eur, z toho viac ako 336 000 eur je poskytnutá výška nenávratného finančného príspevku,“ pokračovala Šitárová.

Mesto sa na realizácii projektu bude podieľať 5%-ným spolufinancovaním, z vlastných zdrojov teda zaplatí približne 18-tisíc eur.

Vnútroblok na 17. novembra

„S revitalizáciou verejného priestranstva na Slanskej ulici sa plánuje začať v lete tohto roka,“ doplnila Šitárová.

V tomto roku sa začne aj s revitalizáciou vnútrobloku na ulici 17. novembra. Práce na revitalizácii by mali byť začaté hneď, ako to budú dovoľovať poveternostné podmienky a vnútrobloku Hviezdoslavova – Štefánikova.

Tu je predpoklad začatia prác ihneď po kontrole procesu verejného obstarávania na zhotoviteľa prác.

A v obrazoch si pozrite aj lokality, kde budú revitalizácia uskutočňovať. Kliknite si fotogalériu.

Chcete okrem regionálnych správ dostávať dôležité aktuálne informácie? Nájdete nás aj na FB Dnes24.

Obrazom: Zelená zóna v Nižnej Šebastovej vznikne v tejto lokalite
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM