Ľubomír Hudačko Futbal

Šláger kola medzi Prešovom a Popradom: Koňare doma vyhrali, aj keď nedali penaltu!

Ďalšie východniarske derby v rámci Doxxbet ligy sa pokojne mohlo označiť za šláger kola, keďže obidva tímy si viedli veľmi dobre a okupovali popredné miesta. Tatran potešil fanúšikov ďalšou výhrou a to v pomere 1:0, hoci nepremenil penaltu.

Ilustračný obrázok k článku Šláger kola medzi Prešovom a Popradom: Koňare doma vyhrali, aj keď nedali penaltu!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Prešov s Popradom predviedol vyrovnaný duel s niekoľkými slušnými šancami. Napokon vyhral 1:0.

Tie prichádzali väčšinou po rohových kopoch, Tatran ich spálil v prvej štvrťhodine hned niekoľko. Šafrankom či Jackom lopta v sieti ale neskončila. Zahrozili aj hostia a Talian musel predviesť dôležitú robinzonádu po zakončení Lukáča. Tubonemi skúsil krížnu ranu o niečo neskôr, mieril tesne mimo.

Tatran mohol ísť do vedenia po polhodine hry, Katona vybojoval penaltu. Lenže kapitán Leško pokus nepremenil, brankár perfektne vystihol. Domáci sa však aj tak nakoniec dostali do vedenia, ešte v prvom dejstve po centri z pravej strany presne namieril zblízka Katona a bolo 1:0.

Hostia mohli vyrovnať po ojedinelej akcii v 55. minúte, ale Talian zázračne vychytal dvojitú šancu a podržal svoj tím. Poprad sa spoliehal na ofenzívu takmer v plnej sile, čo umožňovalo rýchle výpady pre Tatran. Leško so Šafrankom obrane niekoľkokrát unikli, no v koncovke zlyhali. Obrana na oboch stranách pracovala v závere pozorne a aj preto si Tatran zabezpečil ďalšie dôležité tri body.

1. FC Tatran Prešov: Talian – Bujňák, Petko, P. Jacko, Tubonemi, Leško (K), Dzurík, Šafranko, Katona, Keresteš, Bartek Náhradníci: Ferenc – Mikluš, Štefančík, Voda, Kraľovič, Hruška, Maník

  • 328 divákov

Pozrite si kompletnú tabuľku DoxxBet ligy

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM