Ľubomír Hudačko Správy

Skvelý výsledok Prešovčanov: Volejbalisti postupujú do nadstavby z druhého miesta

Tréner Prešovčanov dúfa, že hráčom to takto bude „šľapať“ aj v semifinále pohára. Každé ráno majú vstávať s tým, že sa vo štvrtok ide vyhrať.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý výsledok Prešovčanov: Volejbalisti postupujú do nadstavby z druhého miesta
Zdroj: Veronika Mihaliková

V sobotu vyvrcholila základná časť Niké Extraligy mužov zápasmi 14. kola. Volejbalisti Prešova zdolali pred zaplnenou domácou tribúnou staro-nového súpera z Nitry hladko 3:0 (21, 19, 15). Dnes24.sk o priebehu zápasu informoval prešovský volejbalový klub.

Do skupinovej fázy postupujú z druhého miesta a pred play-off si zmerajú sily s troma najlepšími družstvami.

Zápas poznačilo zranenie prvého nahrávača Nitry už v rozcvičke pred prvou loptou. Napriek tomu sa hostia vzchopili a v prvom sete sa do stavu 17:17 hrala vyrovnaná partia.

Domácim sa následne podarilo odskočiť na výraznejší bodový rozdiel a dotiahnuť prvý set do víťazného konca. V ďalšom priebehu už Šarišania dominovali. Najväčším bodovým ziskom pomohol svoju družstvu smečiar Michal Ščerba (18).

Erik Digaňa, tréner VK Prešov: „Som rád za výhru 3:0. Každopádne sa to nerodilo ľahko. Žiaľbohu sa Nitre najprv zranil nahrávač, čo asi viac zaskočilo asi nás (trénerov) ako hráčov, na druhej strane mám výčitky k servisu, zbytočne sme tlačili na hranu. Oni tempo a výborný útok až tak nemali. Aspoň verím, že si naši chlapci trochu zastrieľali a dúfam, že im to takto bude „šľapať“ aj semifinále pohára. Každé ráno musíme vstávať s tým, že ideme vyhrať vo štvrtok.“

Daniel Mikušovič, tréner VK Slávia SPU Nitra: „Zápas hodnotím negatívne hlavne preto, že sa nám ešte pred zápasom zranil prvý nahrávač, ešte v rozcvičke, takže to nám určite nepomohlo. Domáci nás následne v zápase zatlačili servisom a my sme sa z toho nevedeli dostať a vyhrávať. Predviedli niekoľko útokov, ktoré sme nečakali a zopár im aj vyšlo. Keďže Prešov hral výrazne lepšie, tak si to zaslúžili a ja im prajem veľa úspechov do nadstavby.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM