Hádzaná

Skvelý výkon hádzanárov v semifinále pohára: Po zdolaní rivala si zahrajú o titul

V repríze minuloročného finále zdolali v domácej Tatran handball aréne úradujúceho majstra MŠK Považská Bystrica o 7 gólov.

Ilustračný obrázok k článku Skvelý výkon hádzanárov v semifinále pohára: Po zdolaní rivala si zahrajú o titul
Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková

Hádzanári Tatrana Prešov si po roku opäť zahrajú o Slovenský pohár. Postúpili tak do marcového finále proti ŠKP Bratislava. Dnes24.sk o tom informoval prešovský klub.

Hlasy po zápase

Pavol Jano, tréner Tatrana: „Dôležité bolo splniť náš postupový cieľ. Nie je to ľahké a aj zápas taký bol. V útoku a prechode doňho sme nemali problém, ale mali sme trochu problém v obrane. Všetky naše chyby potrestali. V útoku dať 15 gólov za polčas je dobré, ale dostať doma 15 je veľa. Povedali sme si, že budeme lepšie brániť a keď obrana začala fungovať, hoci aj za cenu vylúčení, tak už to išlo samo. Niektorí podali nadštandardné výkony, niektorí menej. Ale taký je zápas, musíme sa s tým vyrovnať. Najdôležitejšie je, že sme postúpili a musíme sa prichystať na ďalšie zápasy.“

Pavel Hernandez, hráč Tatrana: „Myslím si, že v prvom polčase sme boli trochu nervózni. Je to normálne, pretože išlo o semifinálový zápas. Veľmi dôležité ale bolo, že sme to zo seba v druhom polčase striasli. Veľmi dobre sme bránili, z hry dali iba päť gólov. Som z tohto víťazstva veľmi šťastný, je veľmi dôležité. Potešilo ma samozrejme aj mojich 9 gólov, ale je to tímová hra a nie je to o jednom hráčovi. Teším sa na finále a verím, že získame trofej.“

Tatran Prešov – MŠK Považská Bystrica 29:22 (15:15)

  • Zostava a góly Tatrana: Cvitkovič, Čupryna – Mitaľ, Khaian 1, Sako, Kovács, Fenár, D. Radčenko, Kravčák, Hozman 3, Kasatkin 4, M. Antl, Davidovič 6, Araxá, Urban 6, Hernandez 9/7.
  • Najviac gólov súpera: Ďuriš 7, Živkovič 7/3, Urík a Štefina po 2, 7-metrové hody: 7/7 – 4/3, vylúčenia: 2:3
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM