Ľubomír Hudačko Správy

Skvelý úspech IT-čkárov prešovskej radnice: Na tieto umiestnenia môžu byť naozaj pyšní!

Mariana Hurná získala prvenstvo v kategórii Najlepší informatik samospráv Slovenska v Prešovskom kraji a v tesnom závese za ňou sa umiestnil Matúš Vencúrik taktiež z prešovskej radnice. Aj také sú výsledky súťaže o Najlepších informatikov Slovenska za rok 2013!

Ilustračný obrázok k článku Skvelý úspech IT-čkárov prešovskej radnice: Na tieto umiestnenia môžu byť naozaj pyšní!
Zdroj: Dnes24.sk

V histórii súťaže bolo mestu Prešov udelené trikrát absolútne víťazstvo a dvakrát druhé miesto. Výsledky piateho ročníka súťaže vyhlásili Združenie informatikov samospráv Slovenska (ZISS), občianske združenie eSlovensko a Únia miest Slovenska počas 19. konferencie ZISS v Bratislave.

Do súťaže bolo zapojených vyše 200 informatikov z celého Slovenska, ktorí súťažili o tituly v rámci Slovenska, ale aj jednotlivých krajov. Spomedzi hodnotených kritérií významnou mierou ovplyvnili výsledky aktívna účasť informatika na práci ZISS, aktivity v rámci samosprávy, ako aj výsledky súťaže o najlepšiu internetovú stránku samospráv ZlatyErb.sk.

Najlepším informatikom samospráv Slovenska za rok 2013 sa stal Jaroslav Ježek z Bratislavy – Staré Mesto, na druhom mieste sa umiestnila Mariana Hurná z MsÚ v Prešove, tretie miesto obsadil Roman Gnida z Trstenej. Špeciálnu cenu za dlhodobý prínos v informatizácii slovenských samospráv informatici udelili Miroslavovi Drobnému z eSlovensko za jeho aktivity v oblasti bezpečného používania informačných technológií a intenzívnu spoluprácu a podporu Združenia informatikov samospráv Slovenska.

Oficiálne výsledky Najlepší informatik samospráv Slovenska za rok 2013:

  1. Jaroslav Ježek (Bratislava – Staré Mesto)
  2. Mariana Hurná (Prešov)
  3. Roman Gnida (Trstená)

Najlepší informatik samospráv Slovenska v Prešovskom kraji:

  1. Mariana Hurná, (Prešov)
  2. Matúš Vencúrik (Prešov)
  3. Tibor Kilian (Vysoké Tatry)

Miroslav Kruk (Ľubica)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM