Jakub Forgács Správy

Skvelé správy pre absolventov Prešovskej univerzity: V celej Európe budú mať uľahčené uznávanie diplomov

Tak to už hej! Absolventi Prešovskej univerzity majú dôvod na radosť. Ich doklady podľa Európskej komisie spĺňajú najprísnejšie kritériá, a tak budú mať uľahčené uznávanie diplomov v celoeurópskom priestore.

Ilustračný obrázok k článku Skvelé správy pre absolventov Prešovskej univerzity: V celej Európe budú mať uľahčené uznávanie diplomov
Zdroj: TASR

Prešovská univerzita (PU) v roku 2014 získala množstvo ocenení a jej absolventi budú mať v budúcnosti uľahčené uznávanie diplomov v celoeurópskom priestore, keďže Európska komisia potvrdila, že ich doklady spĺňajú najprísnejšie kritériá. To považuje rektor univerzity René Matlovič za najväčší úspech končiaceho sa roka 2014. Ako povedal, kľúčovým je aj proces akreditácie a potvrdenie pozície univerzitnej vysokej školy.

„To by sa nám podľa prvých signálov malo podariť, preto rok 2014 hodnotíme ako veľmi úspešný. Naše fakulty boli tiež úspešné v hodnotení agentúry ARRA. Fakulta humanitných a prírodných vied obsadila prvé miesto vo svojej skupine, Pravoslávna bohoslovecká fakulta druhé a Gréckokatolícka teologická fakulta tretie, čo je potvrdenie zvyšujúcej sa kvality fakúlt PU,“ uviedol Matlovič.

V roku 2015 bude podľa neho dôležité najmä ukončenie projektov začatých v tomto roku, teda výstavby novej budovy Fakulty manažmentu na Konštantínovej ulici v Prešove a tiež Vedeckého parku Unipolab na Ulici 17. novembra. Obe stavby by sa mali ukončiť v posledných mesiacoch budúceho roka. Na prvú etapu novej budovy fakulty manažmentu dostali prostriedky z európskych zdrojov, druhá etapa bude financovaná zo štátneho rozpočtu. Od akademického roka 2015/2016 sa tu bude môcť realizovať už aj výučba.

Podľa rektora bude úlohou nasledujúcich rokov dobre využiť nové programové obdobie na podávanie projektov o európske zdroje. Z nich by chceli okrem iného opraviť aj starý internát na Ulici 17. novembra.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM