Ľubomír Hudačko Basketbal

Skvelá šou: Na sídlisku si zahrali basketbal reprezentanti aj zahraniční hráči

Podujatie, ktoré nebolo len o športe, ale aj o kultúre. Aj takto by sa dala nazvať akcia Basketball ´97, v ktorom sa okrem športovania aj tancovalo. Svoje vystúpenie predviedol famózny saxofonista Mário „Gapa“ Garbera s Blues Connection.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá šou: Na sídlisku si zahrali basketbal reprezentanti aj zahraniční hráči
Zdroj: Dnes24.sk

Počas podujatia vystúpili aj Back2Love DJ Gurry, Funkjackers a DJ Inkosh spestril svojimi setmi celé podujatie. Na vysokej organizačnej úrovni odštartoval VII. ročník basketbalového turnaja na sídlisku III s názvom Basketball'97 v sobotu.

Prvý hrací deň mal na programe 11 zápasov, v priaznivom počasí odohrali kvalitné zápasy všetky družstvá bez zranení.„V čase svojho vzniku sa Basketbal'97 stal kultovým práve preto, že spájal sídliská a chlapcov z ulice v rokoch 1997 až 2003. Teraz sa po desiatich rokoch jeho organizátori pokúsia vrátiť jeho zašlú slávu,“ uviedol PR manažér podujatia Edo Kopček.

Program turnaja spestrila súťaž trojkových hodov počas ktorej odohral svoj set člen formácie Back2love – Dj Gurry. V nedeľu pokračovali dohrávky skupiny. Druhý hrací deň sa niesol v znamení aktrakcií, ktoré zabezpečí koncert známeho prešovského saxofonistu Gapu s formáciou Blues Connection a veľký exhibičný zápas extraligového mužstva BK Iskra Svit, v ktorom nechýbali okrem slovenských reprezentantov ani zahraniční hostia.

„Zaujímavosťou je, že niektorí hudobníci tu v minulosti nielen účinkovali, ale aj súťažili. Heľenine oči tu zložili svoj hit Nina. Ako -násťroční sme sa na turnaji zoznámili s bratmi Višňovskými z Chiki Liki Tu-A. Martin Višňovský, ktorý bol v tom čase kapitánom prešovského mužstva, vyhral Basketbal'97 so svojimi spoluhráčmi dvakrát po sebe,“ spomenul organizátor tohto podujatia Peter Migaš.

Foto: Marek Eštočin

Basketbal´97
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM