Ľubomír Hudačko Kultúra

Skupinu Chiki liki tu-a úžasne podporili fanúšikovia: Poslali im na účet neskutočnú sumu!

Dlhých desať rokov čakali fanúšikovia Prešovčanov z Chiki liki tu-a na nový album. Počas jeho predpredaja mali ponuku podporiť kapelu v rámci rôznych darčekov od digitálneho downloadu albumu až po živý koncert v obývačke. Napokon z toho vznikla neskutočná suma, čo hudobníkov mimoriadne potešilo.

Ilustračný obrázok k článku Skupinu Chiki liki tu-a úžasne podporili fanúšikovia: Poslali im na účet neskutočnú sumu!
Foto: Jaroslav Dodok

Oficiálne vyšiel nový album kultovej formácie Chiki Liki Tu-A s názvom Slzy tvý mámy, Šedivý a spol. Kapela tak má novú nahrávku po dlhých desiatich rokoch. Fanúšikom počas jeho predpredaja ponúkli modernú možnosť podpory kapely pomocou crowdfundingu. Ten nedávno zvolila aj Prešovčanka Katka Koščová. Ju fanúšikovia potešili sumou viac ako 3 800 eur.

Poslali im viac ako 5 000 eur

Kapela Chiki liki tu-a sa môže pochváliť dokonca sumou 5 188 eur, čím odoslala celkovo 222 balíčkov do 10 krajín. Fanúšikom počas jeho predpredaja ponúkli možnosť podporiť ich rôznou formou. Na výber mali napríklad digitálny download albumu (7 eur) až po koncert v obývačke (2 000 eur).

Basgitarista Martin Višňovský sa prostredníctvom médií fanúšikom poďakoval: „Bez týchto financií by sa to robilo oveľa ťažšie, ale je to pozitívny pocit, keďže ľudia takto dobre zareagovali. Financie sme použili na celý projekt, od nahrávania po natáčanie videa a ďalšie produkčné veci. Je to skvelý pocit aj preto, že sme vedeli pre koho to vyrábame. Našim fanúšikom za to patrí veľká vďaka a už sa na nich tešíme na koncertoch,“ uviedol.

Zahrajú všetky novinky

Podľa neho kapela nikdy neuverejňovala žiadnu skladbu skôr než vyjde album.

"Ale teraz sme tajili vydanie platne tak dlho, že nám prišlo lepšie ukázať aspoň niečo. Keď sa nám podarí ďalšia nahrávka, tak ju chceme dať fanúšikom s tým, že nebudú mať tušenie, čo sa na nej nachádza. Môj celoživotný sen je vydať album 1.januára, kedy je štátny sviatok, všetky obchody sú zatvorené, takže si ju nebudeš mať kde kúpiť. Teraz sa už plne sústredíme na živé hranie,“ vysvetľuje Martin Višňovský.

Pod pódiá pozýva aj gitarista Ľuboslav Petruška: "Nebudeme tajiť žiadnu novú pieseň, všetky ich zahráme naživo,“ dodal. V Prešove sa kapela predstaví 19.3. v PKO, súčasťou toho bude aj krst albumu.

Mohlo by vás zaujímať:

Knechtová si na koncerte pustila ústa na špacír: Speváčka o veľkosti svojich podprseniek!

Novej skladbe Prešovčanov z IMT Smile sa darí: Čo o nej a autorovi textu povedal Ivan Tásler?

Redakciu informoval Edo Kopček, foto: Jaro „Jaris“ Vaľko

Nový album Chiki liki tu a: Na koncertoch odznie aj Milenka!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM