Webnoviny - Rôzne

Školy dostali po povodniach 480-tisíc

Prešovské mestské zastupiteľstvo dnes schválilo úpravu rozpočtu, na základe ktorej dostanú školy a škôlky v meste viac ako 480-tisíc eur na riešenie havarijných stavov.

Tento problém museli riešiť poslanci po tom, čo Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Prešove pohrozil zatvorením škôl a obmedzením ich prevádzky od začiatku školského roka.

Na desiatich školách a škôlkach tak začnú opravovať nedostatky, na ktoré upozornil hygienik. Väčšinou ide o opravy striech a dokončenie rekonštrukcií. Keďže však poslanci neschválili predaj nadbytočného mestského majetku, faktúry stavebným firmám vyplatia až z budúcoročného rozpočtu. „Keby sme dnes tento problém neriešili, viem si predstaviť, že by bolo ohrozené zdravie nielen detí, ale aj pracovníkov a školských zariadení,“ skonštatoval prednosta mestského úradu Jozef Višňovský.

Rovnako bolo dnes do rozpočtu zahrnutých ďalších sedem investičných akcií, ktoré budú vykonané tento rok, ale uhradené z budúcoročného rozpočtu. Celkovo ide aj s investíciami do školských zariadení o sumu viac ako 850-tisíc eur. Podľa slov prednostu mestského úradu Jozefa Višňovského sú už dnes prísľuby od jednotlivých stavebných firiem, že by boli ochotní práce vykonať a na platby počkať do budúceho roka.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM