Michala Halásová Rôzne

Škôlka na Mukačevskej plní sny. Deti navštívila jazdná polícia

Mať doma psíka, mačičku, škrečka alebo aspoň rybičky je snom každého dieťaťa. Mať však doma koníka, to je želanie, ktoré sa splní málo komu. Deťom z materskej škôlky na Mukačevskej sa na jeden deň stal sen skutočnosťou.

Ilustračný obrázok k článku Škôlka na Mukačevskej plní sny. Deti navštívila jazdná polícia
Zdroj: Dnes24.sk

Vďaka výbornej spolupráci vedeniu škôlky s jazdeckou políciou v Košiciach sa podarilo zorganizovať výnimočnú akciu. Dva ušľachtilé kone pod vedením svojich veliteliek – policajtiek, predviedli, čo všetko dokážu.Na pokyn zhadzovali postavené bariéry, preskakovali horiace prekážky, cválali alebo bez pohnutia stáli. Deti s údivom sledovali ich odvážne kúsky, členky polície vysvetľovali dôvody, kedy a za akých okolností jazdná polícia zasahuje.

Deti sa dozvedeli, že najmä pri športových zápasoch a zhromaždeniach, kde je spolu množstvo ľudí, je pomoc „štvornohých policajtov“ nenahraditeľná. Po skončení ukážky kládli policajtkám množstvo otázok. Najviac ich však zaujímalo, ako sa môžu stať jazdným policajtom.

Netradičné podujatie sa vydarilo nad očakávanie a preto si môžu učiteľky zapísať do kroniky: „Splnili sme našim deťom ich sen. Bol to nielen pre nich silný a nezabudnuteľný zážitok.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM