Ľubomír Hudačko Správy

Školáci sa dočkali prázdnin, ocenila ich aj primátorka: Koľko deviatakov a prvákov si prevzalo vysvedčenia?

V posledný júnový deň sa so školským rokom v Prešove lúčili tisíce žiakov. Čaká ich prázdninové voľno a množstvo zážitkov, kým v septembri opäť zasadnú do školských lavíc. Pozdraviť a oceniť za výsledky ich prišla aj primátorka Andrea Turčanová. Koľko deviatakov a prvákov si prevzalo vysvedčenia?

Ilustračný obrázok k článku Školáci sa dočkali prázdnin, ocenila ich aj primátorka: Koľko deviatakov a prvákov si prevzalo vysvedčenia?
Zdroj: Dnes24.sk

V školskom roku 2014/2015 v 13 ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov si prevzalo vysvedčenia 7 034 školákov, z toho bolo 856 prváčikov a 754 deviatakov.

„Po 187 vyučovacích dňoch si tak môžu užiť zaslúžené dva prázdninové mesiace. Na ne sa určite teší aj 2 580 prešovských škôlkarov, na ktorých tento školský rok dohliadalo a vzdelávalo 259 učiteliek v 116 triedach,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová. V končiacom školskom roku bolo v Prešove otvorených 13 základných škôl, 20 materských škôl, 3 základné umelecké školy a 1 centrum voľného času.

Školský rok skončil aj v Základnej škole Bajkalská. Prvákov tam ocenila tiež primátorka Andrea Turčanová. „Učenie by nemalo byť povinnosťou, ale radosťou získavať vedomosti a byť lepším,“ prihovorila sa primátorka. „Prajem vám prázdniny plné zážitkov, aby ste tak, ako voľakedy ja, o nich mohli o dva mesiace nadšene rozprávať svojim spolužiakom,“ dodala.

Žiakov z 1. A. triedy potom ocenila sladkosťami a pochválila za ich školské úspechy. Tí od svojej triednej učiteľky Terézie Levendovskej dostali okrem vysvedčení aj prázdninové úlohy: „Športujte, bicyklujte sa, kolobežkujte, kúpte sa a hlavne si oddýchnite od učenia.“ Na bezpečnosť detí dohliadali na priechodoch pre chodcov v blízkosti škôl aj v posledný deň školského roka príslušníci Mestskej polície v Prešove.

Čítajte tiež:

Hurá prázdniny: Poznáte TOP letné destinácie ako šité pre deti v prešovskom regióne? KVÍZ

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM