Hokej

Sklamanie pre fanúšikov: Hokejisti prehrali druhý zápas a hrozí im koniec sezóny

Semifinále play off I. Hokejovej ligy vrcholí. Pre priaznivcov prešovského tímu však opačným smerom. Prehrali už druhý duel a hrozí im koniec sezóny.

Ilustračný obrázok k článku Sklamanie pre fanúšikov: Hokejisti prehrali druhý zápas a hrozí im koniec sezóny
Zdroj: HC Prešov Penguins

Šance na návrat do extraligy po mnohých rokoch pre Prešovčanov výrazne klesli. Hokejisti nastúpili v utorok na tretí semifinálový duel proti Skalici, ale po predĺžení prehrávajú v sérii už 2:1. Vzhľadom na počet hraných víťazných stretnutí (3) ide o veľkú nepríjemnosť.

Koniec sezóny?

Víťazovi základnej časti totiž už dnes hrozí koniec sezóny. Ak v Skalici prehrá aj ďalší duel, sen o najvyššej súťaži sa odloží minimálne o ďalší rok. Na Záhorí Prešovčania nezačali práve najlepšie, v prvej tretine boli domáci lepším tímom, mali niekoľko dobrých príležitostí a v 17. minúte išli vďaka trestnému strieľaniu do vedenia. V druhom dejstve sa obraz hry zmenil, tučniaci mali jasne navrch, vyrovnali a mali aj niekoľko vyložených príležitostí na strelenie ďalších gólov.

Pomer striel 18:4 v ich prospech hovoril jasnou rečou. V tretej tretine sa vyčkávalo na chyby, hostia boli aktívnejší a do gólových šancí sa dostal Bylina, Abdul či dvakrát Jokeľ. Pred koncom riadneho hracieho času však Prešovčania išli podľa hcpresovpenguins.sk do oslabenia, ktoré v predĺžení Skalica využila vo víťazný gól. Už dnes tak bude mať tím pod vedením Antona Tomka nôž na krku. Vrátiť sériu do Prešova a postúpiť do finále bude náročné.

HK Skalica – HC Prešov Penguins 2:1pp (1:0, 0:1, 0:0, 1:0)

  • Góly: 19. Kňazev (t.s.), 62. Škápik (Vaškovič, Vereš) – 24. Jokeľ (Šimčák).
  • Diváci: 3145.
  • Skalica: R. Petrík – Škápik, P. Horváth, Kukliš, Drahorád, Mikéska, Pavešic, Hílek – Ľ. Vaškovič, R. Vereš, Š. Petráš – Hluch, Kučera, Kňazev – P. Kotzman, Brodek, R. Dvonč – A. Kotzman, Mi. Romančík, Janáč – Smetana.
  • Prešov: L. Gavalier – Hopkovič, Novický, B. Cvengroš, Valečko, Michalčin, Šaršok, Madový – M. Kokavec, J. Prokop, Chalupa – Jokeľ, Šimčák, Abdul – Solomončak, Bylina, M. Baláž – Mikolášek, L. Klíma, A. Lipovský – Ferenc.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM