Správy

Šíriaca sa žltačka: Pošta v Prešovskom kraji ponúka zamestnancom i bezplatné očkovanie

Slovenská pošta (SP) prijíma v súvislosti so šírením žltačky typu A v Prešovskom kraji opatrenia na ochranu klientov a zamestnancov.

Ilustračný obrázok k článku Šíriaca sa žltačka: Pošta v Prešovskom kraji ponúka zamestnancom i bezplatné očkovanie
Zdroj: Facebook.com/Slovenská pošta, a.s.

Slovenská pošta (SP) prijíma v súvislosti so šírením žltačky typu A v Prešovskom kraji opatrenia na ochranu klientov a zamestnancov. Informovala o tom hovorkyňa SP Iveta Dorčáková.

Ako povedala, keďže Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Prešove potvrdil epidemický a sporadický výskyt ochorenia na vírusovú hepatitídu typu A (VHA) v niektorých obciach v regióne, pošta v danej oblasti prijíma opatrenia na ochranu klientov a zamestnancov.

Bezplatné očkovanie

„Pracovníci pôšt a poštoví doručovatelia prichádzajú každodenne do priameho kontaktu s občanmi a priestory pôšt sú každý deň navštevované množstvom klientov, preto pošta zvyšuje frekvenciu dezinfekcií klientskych i neklientskych priestorov a ponúka svojim zamestnancom z ohrozených oblastí bezplatné očkovanie proti tomuto ochoreniu,“ uviedla Dorčáková.

Hygienici aktuálne evidujú v okrese Humenné 14 prípadov VHA.

Ochorenia sa vyskytli v marginalizovaných rómskych komunitách v obci Slovenská Volová a humenskej mestskej časti Podskalka.

RÚVZ v Prešove eviduje nárast počtu chorých na VHA. Dôvodom je vznik nových ohnísk v obci Víťaz v okrese Prešov a v obci Olejníkov v okrese Sabinov.

K utorku (5. 12.) hygienici v okrese Prešov evidovali 276 prípadov a aktívnych bolo päť ohnísk v piatich obciach s počtom 216 ochorení.

ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM