Od Vás

Silvestrovské bilancovanie Prešova 2014: Udalosti OBRAZOM, ktoré hýbali mestom vážne aj nevážne :-)

Aký bol rok 2014 v Prešove? Pripomeňme si zlomok z nich vážne a nevážne prostredníctvom fotografií, udalostí bolo neúrekom ako v športe, tak aj v politickom či spoločenskom poli. Zasmejte sa v našom silvestrovskom bilancovaní :-)

Ilustračný obrázok k článku Silvestrovské bilancovanie Prešova 2014: Udalosti OBRAZOM, ktoré hýbali mestom vážne aj nevážne :-)
Zdroj: Dnes24.sk

Rok 2014 priniesol Prešovu mnoho zaujímavého aj v športe. Futbalisti Tatrana začali natáčať zábery z kuchyne tímu špeciálnou kamerou GoPro, vďaka čomu vznikli neobyčajné klipy.

Študentky Prešovskej univerzity Lucia Gubíková a Dominika Horňáková boli súčasťou historicky úspešného hádzanárskeho kolektívu Slovenska na ME v Chorvátsku a Maďarsku. V Prešove sa zapáčilo medvedici, čo ju stálo život. Na Štátnej ochrane prírody na Hlavnej ulici prežili, uzdravili a vypustili sa na slobodu mnohé sovy, myšiaky a ďalšie milé operence. Komunálne voľby vzbudili nádej na pozitívnu zmenu u mnohých občanov. Tí odvolili; teraz musia štyri roky čakať. Činnosť v našom meste ukončil ukrajinský konzulát – presunul sa do Bratislavy.

Prešov sa potešil Lesníckym dňom s poľovníckymi psíkmi a dravcami, Noci kostolov s operným maestrom Maťom Babjakom, Dobrým festivalom so Stevenom Seagalom, aj netradičnej výstave dobovej elektroniky. Mnohí si tak pri starých gramofónoch a telefónoch mohli zaspomínať na dni svojho detstva. Prešovčania v roku 2014 upiekli najväčšiu tortu v tvare koňa na Slovensku.

K dnešnému dňu je okrem 87 645 obyvateľov na území Prešov a evidovaných 3121 psov, čo znamená, že jeden ochvostený štvornožec pripadá približne na 28 ľudí. Mnoho z nich je však bez domova a aj preto je čoraz aktuálnejší útulok, kde by nachádzali azyl. Úbytok obyvateľov o 2345 je najvyšší od roku 1996. Staršie údaje známe nie sú.

Text a foto: Dušan Guman

Čítajte aj prvú časť bilancovania roka 2014!

Bilancovania roka v Prešove: Úsmevné momenty v obrazoch!
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM