Ľubomír Hudačko Kultúra

Silné momenty na koncerte Müllera v Prešove: Spevák vyjadril poctu svojej zosnulej mame VIDEO

Nemáva to na koncertoch vôbec ľahké. Spevák Richard Müller má totiž v diskografii aj pieseň Mama, ktorá sa stala až po čase silnejšou a preňho samotného citlivejšou témou, ako by sám chcel. Napriek tomu ju zaradil do playlistu a vyznal v nej cit k milovanému blízkemu. Video napovie, ako to zvládol.

Ilustračný obrázok k článku Silné momenty na koncerte Müllera v Prešove: Spevák vyjadril poctu svojej zosnulej mame VIDEO
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Kino Scala v Prešove sa po roku opäť tešilo známym hitom Richarda Müllera. Spolu so skupinou Fragile predstavil spevák nový koncertný program, vtipkoval s kolegami ale prešiel i na citlivejšiu tému.

Tá nastala počas piesne „Mama“, ktorú má interpret na albume Neuč vtáka lietať z roku 1992. Až po dvadsiatich dvoch rokoch dostala iný rozmer, práve po tejto dobe od jej uvedenia totiž Richardova mama Eliška zomrela a poctu jej preto venoval aj so skupinou Fragile na doske Hlasy 2 (2014). Ako to dopadlo počas koncertu si môžete pozrieť v našej videogalérii.

Okrem toho však umelec predstavil aj nové podoby neskôr vydaných skladieb. Počas „Hluku“ ste naozaj v sále nepočuli vlastného slova a pieseň splnila podstatu svojho názvu. A počuť ste mohli aj všetky novinky vo verzii kapely Fragile a teda z nového albumu zazneli aj klasiky ako Srdce jako kníže Rohan, Rieka ale aj Baroko.

Až tri piesne si našli miesto z legendárneho albumu kapely Banket z roku 1986 – Bioelektrovízie. Aj to podčiarkuje veľkosť platne, ktorá rezonuje v ušiach fanúšikov, i neskôr narodených až dodnes. Tlakovú níž a Po schodoch doplnil aj Slon v porceláne.

Richard Müller opäť zopakoval, že najsilnejší a nezabudnuteľný koncert, ktorý kedy odohral bol práve v Prešove. Neraz vychválil spoluprácu s Ivanom Táslerom, ktorého skladby zneli v sále niekoľkokrát. Odozvu našli interpreti v divákoch, ktorí ich odmenili niekoľkominútovým standing ovation.

Čítajte aj o tom, ako prišlo na vtipné momenty! Braňo Kostka si spomenul na svoju celebritnú partnerku Zdenu Studenkovú a o chvíľu ľudia vybuchli smiechom!

Fragile s Richard Müllerom: V Prešove si vyslúžili aj standing ovation
3
Galéria
Richard Müller a Fragile v Prešove: Takto spevák vyjadril poctu zosnulej mame
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM