Marcel Mojžiš Rôzne

Silná búrka sa nezaobišla bez následkov: Voda zaplavila domy, stromy padali na autá

Popoludňajšia búrka, ktorá sa dnes prehnala nad východným Slovenskom, sa nezaobišla bez následkov. Hasiči z domov odčerpávali vodu, spadnuté stromy poškodili autá a dokonca žiaľ zahynulo ešte iba 11-ročné dievča.

Ilustračný obrázok k článku Silná búrka sa nezaobišla bez následkov: Voda zaplavila domy, stromy padali na autá
Foto: Ondrej Petričko / Zdroj: Dnes24.sk

Hasiči popoludní zasahovali vo viacerých regiónoch východného Slovenska. Spadnuté stromy po búrke odstraňovali v okresoch Prešov, Humenné, Sabinov, Stropkov aj Medzilaborce. Najviac zásahov v súvislosti so stromami evidovali v okolí vodnej nádrže Domaša.

Podľa operačného dôstojníka v Hanušovciach nad Topľou, Humennom a Prešove poškodili spadnuté stromy a konáre osobné autá. V okrese Vranov nad Topľou zasa na dvoch miestach poškodili elektrické vedenie. Hasiči okrem toho pomáhali na viacerých miestach čerpať vodu z rodinných domov. Išlo na príklad o Šarišské Dravce, Holčíkovce a voda sa dostala aj do priestorov zimného štadióna vo Svidníku.

Na východnom Slovensku však počas búrky došlo aj k tragédii. Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová potvrdila, že v Stropkove sa zrútil murovaný prístrešok, pričom zomrelo 11-ročné dievča.

Podľa službukonajúceho operačného dôstojníka Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, prístrešok zvalil nárazový vietor. „V tom čase sa pri ňom nachádzali dve maloleté dievčatá, ktoré zostali zakliesnené pod konštrukciou. Záchranné zložky ich vyslobodili, jedno z nich, žiaľ, ťažkým zraneniam podľahlo, druhé odviezla sanitka do svidníckej nemocnice,“ povedal operačný dôstojník.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM