Ľubomír Hudačko Kultúra

Šikovná pomôcka pri rozhodovaní, ako stráviť víkend: Naše tipy kam si vyraziť v Prešove

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Možno vám pri rozhodovaní pomôže hneď niekoľko zaujímavých inšpirácii. Prešovčania a spol., toto môže zlákať aj vás...

Ilustračný obrázok k článku Šikovná pomôcka pri rozhodovaní, ako stráviť víkend: Naše tipy kam si vyraziť v Prešove
Zdroj: TASR

Burza starožitností

19. februára od 08.00 na Hlavnej

Pravidelné podujatie opäť v centre mesta. Burza starožitností sa pre vás chystá už tento piatok. Od rána tak budete môcť obdivovať, ale aj zakúpiť nejeden zaujímavý starožitný artefakt.

Všetko najlepšie!

19. februára od 18:30 v DJZ

Ray Cooney patrí bezpochyby medzi najslávnejších a najúspešnejších súčasných autorov bláznivých divadelných komédií patriacich do rodiny ľahšieho bulváru. Jeho hry sa vyznačujú dokonalou, až matematicky presnou konštrukciou absurdných situácií. Cooneyho komédie nešuštia papierom, vytvoril ich herec pre svojich kolegov, no predovšetkým pre divákov hľadajúcich v divadle zábavu a oddych.

Koncert skupiny Para a Genius locci

19. februára od 20:00 vo Wave

Para, jedna z najlepších slovenských koncertných skupín súčasnosti, prinesie do klubu Wave energiou nabitú hudbu, notoricky známe texty a originálny prejav speváka Laskyho. Genius locci je hudobný projekt dvoch sestier a spriaznených hudobníkov nesúci sa v žánroch indie folk, dream pop s autorskou tvorbou, spievanou v angličtine.

PegasCon

20. februára od 9:30 v Čajovni Abarat

PegasCon ponúkne počas jedného dňa svojim návštevníkom prednášky o fenoménoch žánrov fantastiky (napr. o seriáloch, filmoch, knihách), besedy s autormi kníh, premietanie vedecko-fantastických a fantasy filmov, hranie hier, workshopy a mnoho ďalšieho.

Tatran Prešov – Nové Zámky

20. februára od 18.00 v Handball Aréne

Príďte podporiť prešovských hádzanárov v 1. kole nadstavby slovenskej extraligy. V tejto skupine víťazov je náš tím na prvom mieste a vyzve posledné Nové Zámky. Favoritom tak bude jednoznačne majster krajiny, ale ako sa hovorí, v športe je možné všetko.

Preshowský tanečný koktejl

20. februára od 19.00 v Starých časoch

Tanečný festival v Prešove pod názvom Preshowský Tanečný koktejl je druhým, voľným pokračovaním septembrovej Hafly, prešovskej tancovačky. Tešte sa na široké spektrum tanečných štylov – Tribal Fusion, Belly Dance, či ATS.

ODB Hammond Organ Trio

20. februára od 20:30 v Christianii

Koncert tria zameraného na hudbu svetových velikánov ako Jimmy Smith, John Scofield, Jaco Pastorius, Joe Zawinul a Hiromi Uheara v originálnych aranžmánoch, kde dominuje Hammond Organ. Zostava: Organ – Peter Jelínek, Drums – Matej Richtarčík, Bass – Adrián Simonides.

Alternatiwave w/ Frequency Dj set

20. februára od 21:00 vo Wave

Hudobná dvojica Amigo a Surreal pozýva na Indie párty Alternatiwave, ktorá prináša to najlepšie z indie rocku a elektroniky. Tentoraz sa na akcii prvýkrát predstavia členovia kapely Frequency v úlohe Djov a bude to masívne.

Bass station

20. februára od 21.00 v Pumpe

V Prešove v Pumpa Music Clube si po prvýkrát môžeš užiť jedinečné spojenie soundsystemovej kultúry, a to hneď s štýlmi reggae, ragga-jungle a dnb. Počas večera sa o pohodu postarajú DJi Pro-tected, Rudlock a Prograss.

Mimoriadne Objavovanie Prešova

21. februára od 14:00 pri MIC na Hlavnej

Ako každý rok, aj tentoraz vás pri príležitosti svetového dňa sprievodcov cestovného ruchu pozývame na bezplatné Objavko. Tým tohoročným chceme vzdať hold jedinečnému prešovskému sochárovi Dušanovi Pončákovi, ktorý pred mesiacom oslávil životné jubileum 75 rokov, no žiaľ, vzápätí nás navždy opustil.

Palculienka

21. februára od 16:00 v Babadle

Čo sa deje, keď pani krajčírka Filoména odíde od svojho šijacieho stroja?Malá nedošitá bábika ožíva a objavuje čarovný svet nitiek, gombíkov a korálok .Nájde si domov v malom šuplíčku šijacieho stoja, keď zrazu… A tak začína príbeh malej Palculienky a jej cesty za šťastím.

Môže vás zaujímať:

Fašiangovanie v Prešove po prvýkrát aj so zabíjačkou: Takto veselo bolo v centre mesta na Hlavnej FOTO

Dobrý festival 2016 hlási potvrdené mená účinkujúcich: Prvé informácie, ktoré kapely na obľúbenom podujatí vystúpia!

Chystá pestré turné: Prešovčanka Katka Knechtová spolupracuje s výnimočnými menami, koncerty budú s novinkami!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM