Ľubomír Hudačko Futbal

Šiesty ročník Pavlovič Cupu absolvoval aj Tatran Prešov: Na ktorom mieste sa umiestnil a kto sa stal víťazom?

Pavlovič Cup pomenovaný po najväčšej legende prešovského futbalu Ladislavovi Pavlovičovi má za sebou šiesty ročník. Opäť na ňom bojovali o medaily aj domáci futbalisti, no turnaju predchádzala aj exhibícia internacionálov. Ako to napokon dopadlo a ktoré umiestnenie si Tatran vybojoval?

Ilustračný obrázok k článku Šiesty ročník Pavlovič Cupu absolvoval aj Tatran Prešov: Na ktorom mieste sa umiestnil a kto sa stal víťazom?
Zdroj: Dnes24.sk

Futbalistom 1. FC Tatran Prešov do 17 rokov sa napokon nepodarilo obhájiť na 6. ročníku turnaja Pavlovič Cup bronzové medaily a skončili na 4. mieste. V súboji o bronz podľahli zelenobieli minuloročnému víťazovi z Ružomberka. Novým šampiónom sú hráči MFK Košice.

Semifinálovú štvoricu turnaja venovaného legende prešovského futbalu Ladislavovi Pavlovičovi utvorili rovnaké tímy ako v minulom roku. Zhodný bol aj súper Tatrana – rival z Košíc, ktorému sa ale nepodarilo oplatiť prehru po penaltovom rozstrele. Zverenci Mareka Ondríka a Vladimíra Dzurju tentoraz Košičanom podľahli v riadnom hracom čase 1:4. V druhom semifinále naopak Slovan, ktorý pred rokom podľahol Tatranu v súboji o bronz, deklasoval minuloročného víťaza z Ružomberka a postúpil do boja o víťazstvo.

Týmto súbojom ale predchádzala exhibícia rodiny Pavlovičovcov proti internacionálom Tatrana Prešov. Po jednej výhre Pavlovičovcov (6:4) a jednej bývalých prešovských futbalistov (5:4) sa v zaujímavom súboji zrodila remíza 2:2, o ktorú sa výraznou mierou pričinil súčasný tréner 1. FC Tatran Prešov Stanislav Varga – autor obidvoch gólov internacionálov, ktorí zmazali nepriaznivé skóre 0:2, o ktoré sa pričinil dvoma gólmi René Pavlovič. Zaujímavosťou bolo, že Varga trafil dvakrát do siete svojho kolegu z realizačného tímu Maroša Ferenca.

Súboje o medaily potom priniesli neúspešný pokus Tatrana o obhajobu striebra. Hoci zelenobieli začali podobne ako v semifinále úvodným gólom zápasu, potom znova štyrikrát inkasovali a už ani ich druhý gól nič nezmenil na tom, že tentoraz ostali bez medaily. Dramatické finále potom musel rozhodovať až penaltový rozstrel. Slovan dokázal najprv zmazať manko z 0:2 na 2:2 a iba 25 sekúnd pred koncom zápasu vyrovnať na konečných 3:3, no v rozstrele mu nestačilo na výhru ani vedenie 2:0, a tak sa z celkového triumfu tešili hráči MFK Košice.

zdroj: 1fctatran.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM