Jaroslav Dodok Rôzne

Si vysokoškolák a máš svoj nápad? Získaj naň 5000 €

Originálne nápady študentov na reálne podnikanie môžu získať podporu do 5000 eur z Nadácie Tatra banky. Takúto šancu im dáva grant Business Idea, ktorý pripravila nadácia v celkovom objeme 20.000 eur. Termín na prihlásenie projektov je do 1. augusta.

Zámerom programu je podpora vzdelávania a integrácie budúcich absolventov vysokých škôl na trhu práce prostredníctvom grantu podnikania ako nástroja sociálnej zmeny. Nadácia podporí študentov pri naštartovaní ich podnikateľského zámeru, aby po skončení školy neostávali nezamestnaní a nemuseli hľadať akékoľvek zamestnanie pod úroveň získaného stupňa vzdelania.

**Tento grant je otvorený všetkým vysokým školám a univerzitám bez ohľadu na ich zameranie. **
V predchádzajúcom kole grantu vlani v septembri porota hodnotila 29 projektov a vybrala tieto štyri podporené sumou 20.000 eur: Igor Tokárčik z Technickej univerzity Košice (TUKE) navrhol voľnočasové súťaže pre deti vo veku 5–15 rokov prostredníctvom siete veľkoplošných autodráh s náučnými prvkami v obchodných centrách na Slovensku. Podporu získal aj Rudolf Hudák (Slovenská technická univerzita Bratislava) za projekt MiniDOMY – vytváranie ekonomických a ekologických rodinných domov, ktoré sú dostupné širokej verejnosti a súčasne by využívali alternatívne zdroje energie.

Martin Kostelník (Ekonomická univerzita Bratislava) vytvoril jednoduchý systém na vedenie účtovníctva tak, aby ho zvládol obsluhovať každý. Systém bude fungovať prostredníctvom webovej aplikácie s cieľom uľahčiť prácu začínajúcim podnikateľom. Iný systém na jednoduchšiu orientáciu vo svete internetu a vývoj webových aplikácií, grafické služby, e-commerce, e-marketing navrhol Mojmír Prídavok (TUKE).

Kritériá a formulár grantu Business Idea je na internetovej stránke http://www.nadaciatatrabanky.sk/…usiness-idea.

presov24/tasr foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM